Image
Anders Carlson, vd för Newton.
Anders Carlson, vd för Newton. Bild: Newton

Newton förvärvar Lexicon Fastighet

Bolag Newton växer och breddar sitt utbud genom förvärvet av Lexicon Fastighet.
Publicerad den 6 September 2019

Newton, som idag erbjuder yrkeshögskole-, diplom- och företagsanpassade utbildningar, får genom förvärvet ett komplement med kortare öppna kurser inom fastighetsteknik, fastighetsjuridik och fastighetsekonomi.

Förvärvet avser hela rörelsen i Lexicon Fastighet AB (tidigare PLUS Utbildning) inklusive kursutbud, personal och ett test-labb i Göteborg. Newton validerar nu fastighetsförvaltare och fastighetstekniker med testcenter i Stockholm och Göteborg.

– Vi är mycket nöjda. Genom detta kan vi ännu bättre möta marknadens behov av såväl korta som längre utbildningsinsatser. Med förvärvet av Lexicon Fastighet blir vi än mer kompletta och mer heltäckande som kompetensutvecklings- och kompetensförsörjningsföretag. Nu kan vi validera, utbilda och utveckla individer och fastighetsorganisationer i hela landet, säger Mia Bermejo, sälj och marknadschef på Newton.

– Det är fortsatt spännande att bistå samhället med utveckling av individer vars kompetens efterfrågas av fastighetsbranschen. Newton, som grundades 1993, har redan ett starkt varumärke och är sedan tolv år en av landets ledande yrkeshögskolor. Visionen är fortsatt att växla upp verksamheten mot en fulländad kompetens- och rådgivningsaktör, säger vd Anders Carlson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige