Image

Newsec anordnar intern Earth Day

Energi/miljö I morgon fredag har Newsec Asset Management en egen intern Earth Day. - Vi vill föregå med gott exempel och uppmana alla andra att ta miljöfrågorna på allvar, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.
Publicerad den 13 September 2012
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

Nu på fredag uppmanas alla anställda på Newsec att samåka, ta bussen, tåget pendeln, spårvagnen, cykeln eller en promenad i stället för bilen till jobbet.
Uppmaningen är en del av bolagets egna Earth Day.
- Vi vill göra ett statement och visa att det här med miljöinitiativ inte behöver vara några floskler. För oss på Newsec är miljöfrågorna oerhört viktiga och vi vill dra vårt strå till stacken, säger Björn Lindeborg.

Under Earth Day uppmanas de anställda dessutom att i möjligaste mån ha ett telefon- eller videomöte i stället för att resa i tjänsten, och att på lunchen välja vegetariskt, närproducerat och ekologiskt.

Newsec har på senare tid bytt ut alla tjänstebilar mot miljöbilar och i många av fastigheterna man förvaltar väljer man miljövänlig energi, som i shoppingcentret Stinsen i Häggvik där all energi kommer från en stor solcellsanläggning.

Newsec Asset Managements Earth Day är en idé och ett initiativ av Elin Sjölund på Newsec.

Newsec Asset Management kommer som ”belöning” för varje medarbetares ansträngning under fredagen att klimatkompensera genom att skänka pengar till trädplantering. För varje medarbetare klimatkompenserar man ett ton koldioxid.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige