Image
NCC säljer SCA-huset i Mölndal till Stena Fastigheter.
NCC säljer SCA-huset i Mölndal till Stena Fastigheter. Bild: NCC

NCC säljer SCA-huset i Mölndal

Transaktioner Stena Fastigheter köper SCA-huset i Mölndals centrum av NCC Property Development för 868 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juli 2014
Annons
Image

Fastigheten innehåller 25 000 kvadratmeter kontor och innovationscenter för SCA som har tecknat ett långt hyresavtal. Tillträde sker i december 2016.

Etableringen är startskottet för NCC:s och Mölndal Stads utveckling av nya Mölndals innerstad. Visionen är att skapa en attraktiv stadskärna med en blandning av kontor, handel och bostäder samt utveckla de offentliga stadsrummen.

– SCA får en modern arbetsmiljö att utvecklas i samtidigt som Mölndals Stad får ett nytt landmärke. Jag är stolt över fastigheten och att vi återigen visar att våra projekt är attraktiva för långsiktiga fastighetsägare som Stena Fastigheter, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

Fastigheten är en Green Building-fastighet och certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi. Livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

- Fastigheten ligger i ett expansivt område med bra kommunikationer centralt i Mölndal och blir ett bra komplement till vårt övriga kommersiella bestånd. Förra året förvärvade vi även Gröna Skrapan i Gårda som är miljöcertifierad enligt Leed på platinanivå. Det ligger helt i linje med vår strategi att förvärva bra fastigheter i centrala lägen, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef för Stena Fastigheter.

CBRE var rådgivare åt säljaren NCC Property Development.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige