Image
nccmölndal.jpg
nccmölndal.jpg

NCC bygger nytt för SCA i Mölndal

Uthyrning NCC har tecknat avtal med SCA om 25 000 kvadratmeter kontor och innovationscenter i en nyproduktion i nya Mölndals innerstad. Inflyttning sker i december 2016.
Publicerad den 28 Maj 2014

SCA och NCC kommer tillsammans skapa ett SCA Business Centre som stöttar företagets strategi för en långsiktig hållbar tillväxt. Byggstart planeras till juni 2014 och inflyttning sker i december 2016.

- SCA är en stor och viktig arbetsgivare i Västsverige och vi är stolta över att ha fått förtroendet att utveckla ett nytt och modernt Business Center för innovation, marknadsföring och försäljning för företagets hygienverksamhet. Här får SCA en modern arbetsmiljö som banar vägen för innovation och tillväxt, säger Katarina Wåhlin Alm, landschef för NCC Property Development i Sverige.

Centralt i Mölndals innerstad utvecklar NCC en byggnad med unik profilerande arkitektur, utmärkt skyltläge och bra kommunikationer. Etableringen är startskottet för NCC:s och Mölndal Stads utveckling av nya Mölndals innerstad. Visionen är att skapa en attraktiv stadskärna med intensivt stadsliv genom en ökad känsla av stad, en blandning av kontor, handel och bostäder samt utveckla de offentliga stadsrummen.

Fastigheten blir en Green Building-fastighet och kommer att certifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige