Image
NCC byggstartar i Säter.
NCC byggstartar i Säter. Bild: Arkinova

NCC byggstartar i Säter

Bygg/Arkitektur NCC startar Sveriges första byggnation av hyreslägenheter enligt konceptet NCC Lamell i Säter, Dalarna. NCC och Säterbostäder inledde sitt samarbete i september 2018 om att bygga bostäder i kvarteret Liljan och nu sätts spaden i marken. Ordervärdet uppgår till 102 miljoner kronor.
Publicerad den 23 November 2018

– Det känns positivt att vi nu börjar bygga. Efterfrågan på bostäder i Säter är stort och som kommunalt bostadsföretag är vi en viktig del i utvecklingen genom att erbjuda hållbara och prisvärda bostäder. Med NCC som partner får vi en trygg produktion och skapar bostäder för alla åldrar i kommunen, säger Torbjörn Orr, ordförande i Säterbostäder.

Kvarteret Liljan omfattar 74 hyreslägenheter som fördelas i två hus med fem våningsplan. Husen är de första som byggs i Sverige som baseras på ett av NCC:s hållbara bostadskoncept NCC Lamell. Konceptet är utvecklat för de stadsmiljöer där det finns krav på kvartersstukturer och utseendet kan varieras för att passa in i omgivningen och på många olika tomter. NCC Lamell byggs i fyra till åtta våningar och även lägenhetsfördelning, entré och våningshöjd kan varieras.
– På NCC har vi lång och gedigen erfarenhet av att bygga bostäder med hög boendekvalitet med lång livslängd och lågt underhåll till ett bra pris. Vi är glada att valet föll på NCC Lamell som koncept för att möta behovet av bostäder i Säter, säger Olle Andersson, affärschef NCC Building.

Byggnationen startar nu med markarbeten. Sommaren 2020 ska husen stå klara för inflyttning, lägenheterna hanteras via bostadskön hos Säterbostäder.
Affären registrerades i tredje kvartalet 2018 i affärsområdet NCC Building Sweden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige