Image
NCC bygger studentboende i Oslo.
NCC bygger studentboende i Oslo. Bild: A-lab

NCC bygger studentboende i Oslo

Bygg/Arkitektur NCC har tecknat avtal med Studentsamskipnaden (SiO) för att bygga 209 studentrum i Oslo. Byggnationen startar i maj och beräknas färdigt under hösten 2024.
Publicerad den 26 April 2022

Studentboendet ligger centralt utmed floden Akerselva i stadsdelen Grünerløkka i Oslo och kommer att bestå av 209 studentrum i sju plan med gemensamma utrymmen och kommersiella lokaler i bottenvåningen. Den totala ytan uppgår till cirka 9 100 kvadratmeter.

I uppdraget ingår också att anlägga ett torg i anslutning till projektet, tillgängligt för allmänheten, samt ett grönområde och ett gångstråk längs Akerselva.
– Tillsammans med SiO och andra samarbetspartners har vi arbetat fram en grundlig och effektiv plan för genomförandet av det här projektet. Vi ser fram emot att börja bygga detta hållbara och framtidssäkrade studentboende, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Projektet har en tydlig miljöprofil med fokus på hållbarhet och medvetna val av miljövänliga material och lösningar. Projektet blir till exempel ett pilotprojekt för utsläppsfria byggarbetsplatser i samarbete med Enova, och en återbruksrapport har tagits fram för att kartlägga hur befintligt byggmaterial kan återanvändas.

Byggarbetet påbörjas i maj och planerat färdigställande är hösten 2024. Uppdraget är en totalentreprenad och orderregistreras i andra kvartalet 2022 i NCC Building Nordics.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige