Image
Hyveln 1.
Hyveln 1. Bild: Mio

Mio planerar att bygga ut centrallager

Bygg/Arkitektur När planändringen vunnit laga kraft kan Mio bygga ut på en stor yta i Balteryd, Tibro.
Publicerad den 23 Juli 2021

Det skriver Skaraborgs Allehanda.

Detaljplanen för Balteryd ändras och kommer inom kort att vara antagen. Det innebär en fördubbling av Mios centrallager i Tibro.

Ändringar i den uppdaterade detaljplanen kommer innebära att fler delar av området tillåts för industrimark och en utökning av byggnadshöjden.

Marken söder om det befintliga verksamhetsområdet, från Snickaregatan till före detta Karlsborgsbanan, kommer att kunna bebyggas och hårdgöras med körytor och parkeringar.

Fler byggnader planeras, med utbyggnad av lagerhantering över en stor del av planområdet, varav en del blir höglager med en höjd på upp till 45 meter.

Mio spår en försäljningstillväxt de kommande åren, vilket är grunden till planerna.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige