Image

Mer än halvfullt i Pedagogen Park

Uthyrning Vid årsskiftet flyttar mobiloperatören 3 och serviceföretaget Sodexo in i Pedagogen Park i Mölndal. Det innebär att mer än hälften av de tillgängliga ytorna i fastigheten nu är uthyrda.
Publicerad den 20 September 2013
Pedagogen Park. Bild: Aspelin Ramm
Pedagogen Park.

– Det är alltid roligt att hälsa nya hyresgäster välkomna till huset och extra roligt är det när så stora och välkända företag som 3 och Sodexo väljer att flytta in hos oss, säger Kristian Höglind på Aspelin Ramm Fastigheter.

Sodexo har tecknat avtal om att hyra 1 403 kvadratmeter till sitt regionala huvudkontor för västra Sverige. Sedan tidigare driver företaget även den populära lunchrestaurangen CV Linné i Pedagogen Park.

– Vi gillar verkligen läget i den mest expansiva delen av Mölndal, med många spännande företag i direkt anslutning till Pedagogen Park. Här flyttar vi in i helt nya och fräscha lokaler som vi själva har utformat för att de ska passa vår verksamhet. Vår egen restaurang och de utbyggda konferensmöjligheterna i huset gör att vi tror att Pedagogen Park mer och mer blir den nya naturliga mötesplatsen för den växande andelen företag i den här regionen, säger Åsa Keller Wannem, driftsområdesdirektör på Sodexo.

Mobiloperatören 3 har tecknat avtal att hyra 365 kvadratmeter för kontor och lager. 3 är ett snabbt växande företag som ägs av Wallenbergsfärens Investor och Hongkongbaserade Hutchison-Whampoa.

– Vi fastnade direkt för Pedagogen Park för att det är en miljö som stämmer bra överens med våra egna värderingar och vad vi står för – modernt, snyggt och attraktivt. Dessutom har vi flera medarbetare som bor i närheten som lätt och enkelt kan ta sig till och från arbetet. Den goda tillgången till parkeringsplatser och att man snabbt når de stora trafiklederna är en bonus för ett företag som vårt, eftersom vi är ute och åker mycket när vi installerar och servar nät och basstationer, säger Pelle Hellberg på 3.

Sammanlagt är nu 17 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige