Image

Triolab till Pedagogen Park

Uthyrning Medicinteknikbolaget Triolab, som är en del av den börsnoterade teknikhandelskoncernen Addtech, flyttar till Pedagogen Park i Mölndal.
Publicerad den 16 December 2014
Pedagogen Park. Bild: Aspelin Ramm
Pedagogen Park.

Företaget hyr 860 kvadratmeter lokalyta som nu anpassas efter Triolabs verksamhet. Det innebär att 26 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter nu är uthyrda i fastigheten.

– Att Triolab flyttar hit innebär att ytterligare en ny och spännande bransch etablerar sig i huset. Det bidrar till den blandning av människor och verksamheter som krävs för att skapa en kreativ och dynamisk mötesplats, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

För Triolab var läget en avgörande faktor för valet av Pedagogen Park, med närhet till naturen och stora kunder som Sahlgrenska och Mölndals sjukhus.

– Vi ville sitta kvar här i Mölndal där vi trivs alldeles utmärkt. Från Pedagogen Park kommer vi snabbt ut på de stora transportlederna för att enkelt nå kunder i andra delar av landet. De nya lokalerna blir moderna och representativa samtidigt som vi utnyttjar ytan maximalt för vår verksamhet. Flexibla lokaler som gör oss mer effektiva och ännu bättre för våra kunder, säger Ove Sandin, vd för Triolab.

Triolab är Sveriges största oberoende handelsbolag inom Life Sience, med produkter för laboratorieverksamhet inom human- och veterinärdiagnostik. Enligt Ove Sandin planerar företaget för en fortsatt stark tillväxt.

– Utifrån dagens position vill vi växa inom nya spetsteknologiområden som molekylär- och mikrobiologi. Eftersom vi är ett företag som ligger i framkant när det gäller teknisk utveckling vill vi att det också ska avspeglas i våra lokaler. Att kontoret tydliggör vårt varumärke och vår verksamhet för både kunder och leverantörer. I Pedagogen Park hamnar vi i en dynamisk miljö tillsammans med andra innovativa och växande företag. Att vara en del av ett sammanhang och en levande företagsmiljö ser jag som något väldigt positivt. Det ger oss som arbetar här ökad trivsel och inspiration att utvecklas vidare.

Även de olika gemensamhetsutrymmena var bidragande orsaker för Triolabs val att flytta till Pedagogen Park.

– Vi gillar den representativa entrén och att det är enkelt för oss att ta emot såväl besökare som leveranser. Dessutom gillar vi att det finns så många lediga parkeringsplatser alldeles intill kontoret. Men framförallt gillar vi den stora konferenshallen där vi kan arrangera utställningar, föreläsningar och kundseminarier. Det ser jag verkligen fram emot, säger Ove Sandin.

Triolab beräknas flytta in i Pedagogen Park den 1 juni 2015.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige