Image
Camilla Heyman.

Aspelin Ramm Fastigheter och Sigillet startar gemensamt fastighetsutvecklingsbolag i Partille

Bolag Aspelin Ramm Fastigheter och Sigillet har startat ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag för det fortsatta arbetet med att skapa ett nytt stadsdelscentrum i Furulund i Partille. Det nya bolaget äger idag två fastigheter i området och förväntas utveckla mellan 30 000 och 40 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor som blandas för att skapa ett nytt centrum med stadsmässiga kvaliteter.


Parkhus 4 i Pedagogen Park.

Vestia hyr av och bygger åt Aspelin Ramm

Bygg/Arkitektur Aspelin Ramm Fastigheter har tecknat avtal med det lokala byggföretaget Vestia om att bygga Parkhus 4, ett nytt kontorskvarter med tre sammanhängande huskroppar i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Samtidigt ingås ett hyresavtal där Vestia flyttar in i ett helt våningsplan om mellan 1 000 och 1 500 kvadratmeter i den nybyggda fastigheten.


Parkhusen vid Pedagogen Park.

Aspelin Ramm bygger nytt – Loqalo hyr ut

Uthyrning Aspelin Ramm har inlett byggnationen av 12 000 kvadratmeter kontor vid Pedagogen Park i Mölndal. Loqalo har fått uthyrningsuppdraget. Planerad inflyttning är hösten 2023.


Handelscentrumet Ihede är nu fullt uthyrt.

Fullt hos Aspelin Ramm i Kungsbacka

Uthyrning Folkpool hyr den sista lediga lokalen i handelscentrumet Ihede i Kungsbacka till Folkpool. Butiken är på 440 kvadratmeter och beräknas öppna i april 2021.


Fastighetssverige listar de tyngsta rekryteringarna under 2020.

De var de mest profilerade värvningarna 2020

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under 2020. Här är hela listan.


Manne Aronsson.

Manne Aronsson blir ny vd för Aspelin Ramm

Karriär Manne Aronsson blir ny vd för det norskägda fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter. Han kommer närmast från en tjänst som ansvarig för Bonava Riks i Sverige och har tidigare arbetat i olika chefsbefattningar inom NCC.


Lennart Karlsson.

"Jag tror på framtiden"

Bolag För ungefär en och en halv månad sedan blev det känt att Lennart Karlsson kommer att sluta som vd för det norskägda fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter i maj nästa år. Han har varit vd för den svenska verksamheten ända sedan år 2000. I en intervju med Fastighetssverige berättar Lennart Karlsson hur rekryteringen av en ersättare går, hur marknadsläget känns nu och om det blir fler affärer i höst.


Aspelin Ramm köper en industrifastighet i Furulund av Riviera Markiser.

Aspelin Ramm köper utvecklingsfastighet i Partille

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en industrifastighet i Furulund i Partille som ingår i kommunens stora planarbete för området där totalt 800 nya bostäder planeras. Säljare är Riviera Markisers fastighetsbolag, Kvistvägen 1 Fastigheter, som nyligen beviljades ett positivt planbesked för att omvandla industrimarken till bostadsändamål för 100 lägenheter. – Vi investerar gärna långsiktigt i Partille som är en växande kommun med ett attraktivt och efterfrågat läge nära Göteborg. Som ett av fyra fastighetsbolag ingår vi redan idag i arbetet med att utveckla ett nytt stadsdelscentrum i Furulund, så det känns väldigt bra att även kunna förvärva den här fastigheten. Den blir en viktig pusselbit för att skapa ett levande centrum med stadsmässiga kvaliteter, säger Lennart Karlsson, vd för Aspelin Ramm Fastigheter.


Donnergymnasiet.

AF Gruppen och Aspelin Ramm tecknar långt hyresavtal i Göteborg

Bygg/Arkitektur Donnergymnasiet har tecknat ett 15-årigt hyresavtal på närmare 4 000 kvadratmeter för skolverksamhet på Celsiusgatan 10 på Norra Älvstranden i Göteborg.


Lennart Karlsson.

Lennart Karlsson om den planlösa framtiden

Karriär Aspelin Ramms vd i Sverige, Lennart Karlsson, lämnar bolaget efter drygt två decennier. För Fastighetssverige berättar han varför han kliver av nu, och den oförglömliga dagen i bolaget.


Lennart Karlsson.

Aspelin Ramms vd lämnar efter 22 år

Bolag Lennart Karlsson har meddelat styrelsen att han slutar som vd för det norskägda fastighetsbolaget Aspelin Ramm Fastigheter i maj nästa år, där han har varit vd för bolagets svenska verksamhet sedan år 2000.
– Efter 22 fantastiska och framgångsrika år med företaget har jag kommit fram till att jag vill spendera mer tid med familjen och kanske ägna mig åt lite andra saker i framtiden. Vi får se vad som händer, just nu är jag planlös, säger Lennart Karlsson.


Ihede.

Första butiken öppnar i Aspelin Ramms nya handelscentrum

Uthyrning Den första butiken i Aspelin Ramms nya handelscentrum Ihede har slagit upp dörrarna. Det är restaurangkedjan Linnéa & Basilika som är först ut och därigenom öppnar sin elfte restaurang i kedjan.


Lugnetrondellen.

Fullt uthyrt i Lugnetrondellen i Varberg

Uthyrning Sportkedjan Stadium Outlet öppnar butik i Aspelin Ramms handelscentrum Lugnetrondellen i Varberg. Det innebär att samtliga 24 000 kvadratmeter i Lugnetrondellen nu är uthyrda.


Wingårdhs har ritat de nya byggnaderna i Aspelin Ramms Pedagogen Park.

Klart för byggstart av Mölndals nya stadsdel

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för den nya stadsdelen Pedagogen Park är nu godkänd. Det innebär att bygget av nya bostäder och kontor kan påbörjas redan i höst. Totalt planeras det att byggas 1100 nya bostäder i området och ytterligare lokaler för kontor, handel och lokal service.


Aspelin Ramm Fastigheter köper strandfastighet i Kungälv

Transaktioner Aspelin Ramm Fastigheter har köpt en fastighet med drygt 2 900 kvadratmeter uthyrningsbar lokalyta. Tomtytan är på cirka 9 500 kvadratmeter och är belägen intill Nordre älv och gränsar till kexfabriken Göteborgs Kex.


Ica etablerar butik i Pedagogen Park.

Ica öppnar butik i Pedagogen park

Uthyrning Ica har tecknat ett hyresavtal med Aspelin Ramm Fastigheter om 900 kvadratmeter för att öppna en Ica Nära i den nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Butiken etableras i en helt ny byggnad intill Bifrostgatan som beräknas stå färdig för inflyttning under sommaren 2022. – Vi är väldigt glada över att Ica valt att öppna en butik i Pedagogen Park. En attraktiv matvarubutik med hög service och bra öppettider är den kanske allra viktigaste byggstenen i utformandet av en modern och hållbar stadsdel med kontor, handel, bostäder och lokal service, säger Kristian Höglind, marknads- och försäljningschef på Aspelin Ramm Fastigheter.


Lennart Karlsson.

Aspelin Ramm Fastigheter förvärvar runt Göteborg

Transaktioner Växer i Mölndal och Partille.


Ihede.

Dollarstore och Max etablerar sig på handelscentrumet Ihede

Uthyrning Affärskedjan Dollarstore öppnar ett nytt varuhus på 2 750 kvadratmeter i handelscentrumet Ihede i Kungsbacka. Även Max Burgers har tecknat avtal om att öppna en restaurang i det nya volymhandelscentrumet som beräknas stå färdigt i september 2020.


Aspelin Ramm har tecknat kontrakt med Jula och Linnea & Basilika i Kungsbacka.

Två nya till Aspelin Ramm i Kungsbacka

Uthyrning Aspelin Ramm Fastigheter har tecknat hyresavtal med Jula om 3 200 kvadratmeter för volymhandel intill Hederondellen i norra Kungsbacka. Samtidigt hyr restaurangkedjan Linnea & Basilika 510 kvadratmeter av totalt 7500 kvadratmeter i den nya handelsfastigheten som nu uppförs på den obebyggda tomten.


Coworking-plattform i samarbete med Aspelin Ramm

Bolag Wrkat och Aspelin Ramm Fastigheter inleder ett samarbete som syftar till att utveckla förutsättningar för Coworking, där fokus ligger på hållbart nyttjande av lediga ytor och att skapa möten mellan människor. Samarbetet innebär att Aspelin Ramm uppmuntrar sina hyresgäster att upplåta ledig yta till coworking i sina lokaler. Vidare ska samarbetet leda till ett kreativt utbyte av kunskap och inspiration för att utveckla båda företagens verksamheter gällande hållbarhet och coworking.