Image
Två nya uthyrningar i Pedagogen Park.
Två nya uthyrningar i Pedagogen Park. Bild: Wingårdhs

Två nya hyresgäster till Pedagogen Park

Uthyrning Aspelin Ramm Fastigheter har tecknat hyresavtal med två nya hyresgäster i den framväxande stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Flexmassage etablerar sin anläggning bredvid den nya Ica-butiken i Parkhus 5 och Pizzeria Mums öppnar sin nya restaurang i det intilliggande kontorskvarteret Parkhus 4.
Publicerad den 14 September 2022
Kristian Höglind. Bild: Aspelin Ramm
Kristian Höglind.

– Jag känner mig väldigt nöjd med att vi nu börjar fylla lokalerna i gatuplan med en mix av olika verksamheter som skapar dynamik och gör den nya stadsdelen till en spännande och attraktiv mötesplats, säger Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

De båda kvarteren har ritats av arkitektkontoret Wingårdhs och omfattar tillsammans 12 000 kvadratmeter kontorsyta, 3 000 kvadratmeter bostadsyta och 3 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i markplan.

– Vår ambition är att skapa det bästa stadsdelscentrumet i regionen. För att lyckas med det är en viktig del att vi har attraktiva verksamheter som kan erbjuda ett brett utbud av lokal service under både dag- och kvällstid. Det bidrar till levande och trygg stadsdel där människor kan bo, arbeta, trivas och må bra dygnet runt, säger Kristian Höglind.

Flexmassage finns idag på tolv olika platser i Västsverige och erbjuder olika massagebehandlingar till både företag och privatpersoner. Mottagningen på 114 kvadratmeter i Pedagogen Park beräknas öppna i maj 2023 och drivs av teamet bakom företagets anläggningar i Almedal och i Mölndals Centrum.

– För oss är Pedagogen Park, med sin mix av kontor och bostäder, en perfekt plats för oss att etablera vår verksamhet. Genom att vi har öppet på både dag- och kvällstid är det enkelt att besöka oss oavsett om man är företagskund eller privatperson. Dessutom erbjuder vi massage på plats hos de företag som vill erbjuda sina medarbetare den möjligheten till friskvård. Slutligen gillar vi läget, tillgängligheten och att det är lätt att parkera om man kommer hit med bil, säger Patric Rydén, etableringsansvarig på Flexmassage.

Pizzeria Mums öppnar sin nya restaurang till sommaren 2024. Lokalen omfattar 271 kvadratmeter och har plats för cirka 100 sittande gäster. David Smith, som även driver systerrestaurangen med samma namn i Krokslätts Fabriker, är en flerfaldigt prisbelönad pizzabagare. Han satsar främst på napolitansk pizza av högsta kvalitet till både lunch och middag, där luncherbjudandet även kompletteras med en buffé med bland annat pasta och sallad.

– Vi är väldigt glada över att ha fått ett så stort förtroende från våra kunder som gör att vi kan växa och öppna ytterligare en restaurang. Nu när pizzan har fått ett uppsving och blivit lite trendig vill jag gärna inspirera kollegor i branschen att pröva lite andra metoder för att baka en riktigt bra pizza och att använda kvalitet som sitt viktigaste konkurrensmedel. På Pizzeria Mums bakar vi alla våra pizzor med surdeg i en vedeldad ugn. Det är grunden i alla klassiska napolitanska pizzor. Men vi adderar en personlig touch som innebär att vi har lite mer vatten i surdegen och att vi bakar pizzorna på aningen lägre temperatur, lite längre tid än vad man vanligtvis gör. Det är hemligheten bakom våra pizzor som allra helst ska ätas direkt från ugnen på plats i restaurangen. Men det går naturligtvis bra att även beställa pizzorna för avhämtning, säger David Smith.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige