Image
Lundbergs växer i Linköping.
Lundbergs växer i Linköping. Bild: Lundbergs

Lundbergs köper i Linköping

Transaktioner Lundbergs Fastigheter fortsätter expandera i Linköping genom att förvärva fastigheten Gåvan 6. Fastigheten har en markareal om drygt 23 000 kvadratmeter och är belägen i ett område med stor utvecklingspotential. I samband med byggnationen av Ostlänken och ett nytt resecentrum förväntas området bli en viktig del i utvecklingen av staden.
Publicerad den 27 April 2022

Lundbergs Fastigheter har investerat stort i Linköping de senaste åren, inte minst genom satsningen på kontorsfastigheten LINK Business Center och nyproduktion av drygt 400 hyreslägenheter. Genom förvärvet av Gåvan 6 fortsätter bolaget sin tillväxtresa i staden.

Gåvan 6 är en logistikfastighet som fyller en viktig funktion i Linköpings och närliggande kommuners logistikflöde, med Postnord och SJ som största hyresgäster.

– Genom förvärvet av Gåvan flyttar vi fram vår position i Linköping ytterligare, säger Louise Lindh, vd för Lundbergs Fastigheter. Vi tror på Linköping och vill fortsätta vara med och utveckla staden. Den här fastigheten, med sitt fina läge och stora utvecklingspotential, ger oss förutsättningar för just det.

– Det känns väldigt roligt att den här affären har gått i lås, säger Christian Claesson, regionchef Öst Lundbergs Fastigheter. Med Gåvan 6 får vi en välfungerande fastighet som tillför ett stort värde för oss, både med nuvarande byggnader och verksamheter och genom framtida utvecklingspotential. Vårt fokus här och nu är att ta över fastigheten så smidigt som möjligt, lära känna våra hyresgäster och tillsammans med dem säkerställa att de har
bästa möjliga förutsättningar att bedriva sin verksamhet.

Lundbergs Fastigheter tillträdde fastigheten den 25 april.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige