Image

Logent ny terminaloperatör i Stockholm Årsta

Bolag Jernhusen kommer att investera 400 miljoner kronor på att bygga ut Årsta Kombiterminal. Logent tar nu över driften av terminalen.
Publicerad den 15 Augusti 2012

Årsta Kombiterminal ska byggas ut med ett nytt lager- och logistikcenter på 15 000 kvadratmeter. Till 2014 kommer terminalen också kompletteras med moderna dubbelkranar för mer effektiv hantering och för att kunna erbjuda helhetslösningar för järnvägsbaserad logistik.

Driftavtalet som tecknats mellan Jernhusen och Logent är ett långsiktigt åtagande och sträcker sig fram till 2020 vilket ger stora möjligheter för parterna att investera långsiktigt.

- Årsta är redan i dag en mycket viktig terminal med stora godsvolymer och att vi nu får Logent som terminaloperatör gör att vi tillsammans kan satsa långsiktigt på att skapa ännu bättre förutsättningar för kombitrafiken. Vi har tillsammans med Logent gått igenom möjligheterna för den svenska marknaden och ser en mycket stor potential i tåganknuten logistik, säger Olle Huusko, affärsområdeschef på Jernhusen.

I affärsområdet Ports & Terminals ansvarar Logent sedan tidigare för bland annat terminaldriften vid Jernhusens kombiterminal i Sundsvall samt hamnterminaler i Göteborg och Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige