Image
Bild: Kungsleden

Kungsleden säljer i Sollentuna

Transaktioner Kungsleden säljer en kommersiell fastighet i Sollentuna. Köpare är en privat investerare.
Publicerad den 22 Oktober 2012
Kungsleden säljer en kommersiell fastighet i Sollentuna. Köpare är en privat investerare. Bild: Kungsleden. Bild: Kungsleden
Kungsleden säljer en kommersiell fastighet i Sollentuna. Köpare är en privat investerare. Bild: Kungsleden. Thomas Erséus. Bild: Kungsleden. Bild: Kungsleden
Thomas Erséus. Bild: Kungsleden.

Köpeskillingen uppgår till 40 miljoner kronor. Försäljningspriset efter transaktionskostnader överstiger bokfört värde med cirka nio miljoner kronor och anskaffningsvärde med cirka fyra miljoner kronor. Det senare beloppet kommer att ingå i Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2012.

Fastigheten ligger cirka 20 kilometer norr om Stockholm och har en uthyrningsbar yta på cirka 7 000 kvadratmeter uppdelad på 3 400 kvadratmeter kontor i fem plan och resterande lager och övrig area i ett plan. Huset byggdes 1981 av Munters AB för egen verksamhet. I dagsläget finns en hyresgäst som hyr cirka 20 procent av ytan.

Fastigheten säljs till en privat investerare som avser att utveckla fastigheten vidare. Frånträde är planerat till den 14 december 2012.
- Jag känner mig väldigt nöjd med affären och vi säljer till en bra nivå, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige