Image

Klöverns pref-emission övertecknad

Ekonomi/Finansiering Klöverns senaste emission av preferensaktier övertecknades väsentligt. Klövern får in 1 875 miljoner kronor genom emissionen.
Publicerad den 19 November 2014

Cirka 13 000 privatpersoner och institutionella investerare har tilldelats preferensaktier, varav cirka 5 000 befintliga aktieägare och cirka 8 000 nya aktieägare.

Emissionslikviden avses användas för att finansiera ytterligare förvärv, hyresgästanpassningar och tillbyggnationer. Klövern vill tydliggöra att emissionslikviden inte avses användas till förtida lösen av utestående obligationer med förfall i mars 2015.

Beräknad första dag för handel med de nyemitterade preferensaktierna på Nasdaq Stockholm är den 26 november.

Efter nyemissionen kommer det totala antalet aktier i Klövern uppgå till 199 432 360, varav 166 544 360 stamaktier och 32 888 000 preferensaktier.

Nordea och Swedbank är Joint Lead Managers och Joint Bookrunners, MAQS är legal rådgivare till Klövern och Gernandt & Danielsson är legal rådgivare till Joint Lead Managers och Joint Bookrunners i samband med erbjudandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige