Image

Internationella Engelska Skolan flyttar in hos Diös i Luleå

Uthyrning Nu är det klart att Internationella Engelska Skolan etablerar sig i Södra Hamn i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös påbörjar ombyggnationen av lokalerna i augusti som kommer att stå färdiga för inflyttning till höstterminen 2019.
Publicerad den 29 Juni 2018
IES flyttar in hos Diös. Bild: Diös
IES flyttar in hos Diös.

Skolan är fördelad på fyra våningsplan och ligger i kvarteret Stören. Förutom undervisningsrum skapas bland annat en modern gymnastikhall och en attraktiv skolgård.

Uthyrningen till IES är långsiktig och avtalet omfattar 20 år. Den totala ytan som skolan hyr är 4 500 kvadratmeter. Initialt beräknas antalet klasser uppgå till tio och fullt utbyggd omfattar skolan 18 klasser. Skolan i Luleå vänder sig till barn i årskurserna 4 till 9. Etableringen innebär cirka 40 nya årsarbetstillfällen.

Internationella Engelska Skolan (IES), med en inriktning på ett högklassig lärande på engelska, en säker skolmiljö och höga akademiska förväntningar, har funnits i 25 år i Sverige. Idag finns 34 skolor i Sverige.

– Vi har haft en pågående dialog, med Engelska Skolan, om en möjlig etablering i Luleå under en tid och det känns riktigt bra att det nu blir av. Att vi hyr ut till IES bidrar till att skapa ett attraktivare utbud och utvecklar både centrum och Luleå som stad, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

– Vi är glada och ödmjuka inför det förtroende Luleå kommun visar IES. Vi ser fram emot att vara en integrerad del i Luleås strävan efter att fortsätta vara en attraktiv och växande universitetsstad, säger Annette Brodin Rampe, vd, Internationella Engelska Skolan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige