Image

Industri blir bostäder i Älvsjö

Bygg/Arkitektur LM Ericssons gamla fabriksområde ska nu bli moderna bostäder.
Publicerad den 9 April 2014
LM Ericssons fabriksområde i Älvsjö ska förvandlas till ett bostadsområde. Bild: Familjebostäder
LM Ericssons fabriksområde i Älvsjö ska förvandlas till ett bostadsområde.

Valad säljer fastigheterna Kabelverket 2 och Kabelverket 7 till JM och Familjebostäder, som planerar att uppföra bostäder på fastigheterna.

Tillsammans bygger de båda aktörerna 900 lägenheter. Familjebostäders del är 450 lägenheter och tillsammans med tidigare planer bygger Familjebostäder totalt 600 nya hyresrättslägenheter i det som förut var LM Ericssons gamla fabriksområde.

- Älvsjö i Stockholm har en tidigare underskattad utvecklingspotential. Området har alla komponenter som de nya urbana stockholmarna söker. Därför blir det en historisk milstolpe i stadens framväxt att omvandla gammal industri till moderna stadskvarter, säger Jonas Nilsson (M), Familjebostäders styrelseordförande.

- Första hyresgästerna kan flytta in i slutet av 2016. Men redan höstterminen 2015 hoppas vi kunna erbjuda ett hundratal nya studentlägenheter genom en ombyggnation av en befintlig kontorsfastighet, säger Jonas Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige