Image

HSB vinner mark i Norrköping

Bostäder HSB har vunnit två av tre tilldelningar i det nya området Björkalund i Norrköping.
Publicerad den 9 Januari 2017

Marktilldelningarna möjliggör cirka 80 lägenheter och kravet är att stomme och fasad byggs i trä.

– Här finns en färdig detaljplan vilket gör att vi kan komma igång snabbt. Vår målsättning är att börja projektera under våren 2017. Vi har i samband med tävlingen bundit oss att bygga trevåningshus med stomme och fasad i trä. En ny utmaning för oss som vi gärna tar oss an, säger Per Nordin, bygg- och miljöchef på HSB Östra.

– Samtidigt som vi projekterar för att bostäderna ska uppfylla kraven för certifiering enligt Miljöbyggnad silver. Just nu pågår dessutom en utbyggnad av sjukhuset intill som kommer innebära fler anställda som söker sig till det naturnära området. Då är vi glada att kunna erbjuda bostäder i närheten. Det mesta av det vi bygger i Norrköping är redan sålt, därför är den här tilldelningen extra välkommen. Vi planerar samtidigt för bostäder i Inre Hamnen i Norrköping som flera andra aktörer, fortsätter Nordin.

– Norrköping växer och precis som i många andra städer runt om i landet behövs det byggas mer bostäder. HSB måste fylla på med byggrätter för att öka produktionsstarterna de kommande åren. Kravet att bygga flerbostadshus i trä rimmar bra med att branschen måste utmanas att utveckla ett mer hållbart boende för framtiden, säger Magnus Ekström, tf. vd för HSB Projektpartner, HSB:s nationella nyproduktionsbolag.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige