Image

Hemfosa hyr ut i Göteborg

Uthyrning Hemfosa har hittills i år hyrt ut cirka 6 000 kvadratmeter i fastigheten Södra Porten i Lackarebäck, Göteborg.
Publicerad den 1 Oktober 2012
Jessica Thornander i Hemfosas fastighet Södra Porten. Bild: Nicklas Tollesson Bild: Nicklas Tollesson
Jessica Thornander i Hemfosas fastighet Södra Porten. Bild: Nicklas Tollesson

De största hyresgästerna är Hanza AB som under september flyttat in i sina nya lokaler på 1 800 kvadratmeter, Qrtech AB som kommer att hyra 2 000 kvadratmeter kontor och flyttar in i början av 2013, Folkuniversitet som under sommaren flyttade in i sina nya lokaler om cirka 1 000 kvadratmeter och Clariant som har hyrt cirka 500 kvadratmeter med tillträde i december.

- Det är mycket glädjande att se att det finns ett så stort intresse för våra lokaler i Södra Porten där vi kan erbjuda en gemensam reception och konferenscenter däribland en hörsal för 160 personer, friskvårdsanläggning, Postens företagscenter och flera restauranger i närområdet. Södra Porten ligger också utanför tullarna för kommande trängselskatt och har goda kommunikationer och parkeringsmöjligheter, säger Jessica Thornander, Hemfosas regionchef i Göteborg.

För närvarande är cirka 15 000 kvadratmeter med lokalstorlekar på mellan 500-5000 kvadratmeter vakant i Södra Porten, som omfattar cirka 80 000 kvadratmeter. Hemfosa köpte fastigheten i Kefrenauktionen för ett knappt år sedan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige