Image

Han blir konkursförvaltare av Kefren-portföljen

Juridik Det mesta talar för att Kefrens konkurskåkar kommer att säljas via en ny stor fastighetsauktion efter sommaren. Roland Sundqvist har utsetts till konkursförvaltare.
Publicerad den 27 April 2011
Roland Sundqvist. Bild: Grönbers Advokatbyrå. Bild: Grönbergs Advokatbyrå
Roland Sundqvist. Bild: Grönbers Advokatbyrå.

För en dryg vecka sedan var konkursen av danska Kefren Properties med svenska fastigheter för fem miljarder kronor ett faktum.

Bolaget har haft likviditetsproblem under en längre period och har försökt få till en försäljning av fastigheterna. Intressenter har funnits men priset har inte varit det rätta.

Nu talar det mesta för att det blir en exekutiv auktion av miljardportföljen, ungefär en likadan som Landic VII som gick i höstas. Och det blir i så fall samma person som håller i klubban: Roland Sundqvist från Grönbergs Advokatbyrå. Han var även rekonstruktör vid Rurics rekonstruktion vintern 2009/2010.
- Jag har ju mångårig erfarenhet av konkursförvaltning och var likvidator för Landic VII-portföljen vilket väl är en rätt unik erfarenhet. Det är nog därför man väljer mig, säger Roland Sundqvist.

Vad talar för att det faktiskt blir en auktion?
- Mycket. Det är en snårig lånestruktur med olika långivare. Det är ett 20-tal dotterbolag med 150 fastigheter spridda över hela landet.

När kan auktionen äga rum?
- Det blir i alla fall inte före sommaren. Men under hösten eller vintern borde den genomföras. Min ambition är att fastigheterna ska vara sålda under detta året.

Vad är det första du ska göra nu?
- Nu ska jag ta kontroll över och gå in som likvidator i respektive dotterbolag.

På Grönbergs Advokatbyrå är man ett team om fem jurister som jobbar med Kefren-portföljen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY