Image

Miljardbolag i konkurs

Bolag Danska Kefren Properties, med svenska fastigheter för fem miljarder kronor, begärdes sent i fredags eftermiddag i konkurs.
Publicerad den 18 April 2011
Anders Palmgren. Bild: Catella. Bild: Catella
Anders Palmgren. Bild: Catella.

Det bankkonsortium som har finansierat Kefren begärde bolaget i konkurs.

- De lån som Kefren har överstiger den officiella värderingen och kassaflödet är inte tillräckligt för att bolaget ska klara räntorna, säger Anders Palmgren på Catella Corporate Finance, till Dagens Industri.

Catella är rådgivare till Capita, som är agent till bankerna.

- Nästa steg är att utse en konkursförvaltare och sedan kommer sannolikt fastigheterna att säljas på exekutiv auktion, säger Palmgren.

Kefren äger cirka 160 fastigheter i Sverige. Ole Vagners Keops köpte beståndet av Kungsleden 2005. Landic köpte sedan beståndet, och strax innan Landic gick i konkurs köpte Vagner tillbaka fastigheterma.

Ole Vagner är besviken.

- Vi befinner oss i en säljprocess där flera potentiella köpare har visat intresse för fastigheterna och hade vi bara fått mer tid är min bedömning att vi hade kunnat klara upp situationen, säger Vagner, styrelseordförande för Kefren, till Dagens Industri.
Vagner nämner Kungsleden som en möjlig köpare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter Serneke-beslutet – så ser styrelsen på bolagsnamnet

Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY