Det bankkonsortium som har finansierat Kefren begärde bolaget i konkurs.
- De lån som Kefren har överstiger den officiella värderingen och kassaflödet är inte tillräckligt för att bolaget ska klara räntorna, säger Anders Palmgren på Catella Corporate Finance, till Dagens Industri.
Catella är rådgivare till Capita, som är agent till bankerna.
- Nästa steg är att utse en konkursförvaltare och sedan kommer sannolikt fastigheterna att säljas på exekutiv auktion, säger Palmgren.
Kefren äger cirka 160 fastigheter i Sverige. Ole Vagners Keops köpte beståndet av Kungsleden 2005. Landic köpte sedan beståndet, och strax innan Landic gick i konkurs köpte Vagner tillbaka fastigheterma.
Ole Vagner är besviken.
- Vi befinner oss i en säljprocess där flera potentiella köpare har visat intresse för fastigheterna och hade vi bara fått mer tid är min bedömning att vi hade kunnat klara upp situationen, säger Vagner, styrelseordförande för Kefren, till Dagens Industri.
Vagner nämner Kungsleden som en möjlig köpare.
Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.
En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...
Bolag Sernekes styrelseordförande Jan Johansson berättar för Fastighetssverige om varför Ola Serneke inte får lämna bolaget helt och hållet – och hur de ser på en eventuell namnändring på bolaget efter huvudpersonens uppmärksammade forum-aktivitet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.