Image

Gamla industribyggnader blir gröna kontor

ENERGI Två industribyggnader i fastigheten Siktet 5 på Södermalm i Stockholm har konverterats till energieffektiva kontor. Fastigheten har nu klassificerats som Green Building.
Publicerad den 19 Februari 2010

SEB Real Estate Investment Management har för Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv:s räkning konverterat industribyggnaderna på Rosenlundsgatan 50-54.

- SEB arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och det är ett naturligt steg att en av Sveriges största fastighetsägare bidrar till en minskad energianvändning. Ytterligare en positiv effekt är naturligtvis att energikostnaden också sjunker, säger Marita Loft, head of real estate investment management.

GreenBuilding ställer olika krav på energieffektivisering beroende på om det är en befintlig byggnad eller en ny. För befintliga byggnader, där en ombyggnad och effektivisering har skett, är kriteriet att fastighetens energianvändning skall vara 25 procent lägre efter ombyggnaden.

- Allt fler företag väljer miljömedvetna alternativ och GreenBuilding-klassificeringen av Siktet 5 gör det möjligt för oss att erbjuda energieffektiva kontor till företag med en miljöpolicy som omfattar även deras val av lokal, säger Erik Skalin, uthyrningsansvarig på Aberdeen Property Investors, som förvaltar Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Livs fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Största försäljningarna i offentlig sektor

Lista Under nuvarande mandatperiod har offentlig sektor sålt fastigheter för cirka 48 miljarder kronor, vilket motsvarar drygt fem procent av den totala transaktionsvolymen. Här presenterar Fastighetssverige en lista på de 15 största affärerna som gjorts under 2021 och hittills under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige