Image
Bild: Fortin Properties

Fortin hyr ut i Klarabergshuset

Uthyrning Det internationella försäkringsbolaget Chartis Europe har tecknat ett hyresavtal om 1 200 kvadratmeter för sitt svenska huvudkontor i Klarabergshuset i Stockholm. Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren Fortin i samband med uthyrningen.
Publicerad den 8 Februari 2012
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties. Bild: Fortin Properties
Klarabergshuset. Bild: Fortin Properties.

- Vid vår lokalurvalsprocess hade vi två viktiga huvudparametrar. För det första efterfrågande vi en modern lokal som i sin helhet korresponderar mot vårt varumärke. Eftersom vi har många besökare, både internationella och regionala, så var det kommunikativa läget också en väldigt viktig parameter. Klarabergshuset uppfyllde i sin helhet våra högt ställda krav för vårt nya Sverigekontor, säger Carolina Klint, vd för Chartis, som flyttar in vid halvårsskiftet.

Klarabergshuset omfattar 23 800 kvadratmeter. Största hyresgäster i fastigheten är Ongame Services, Vetenskapsrådet, Emric samt Swedbank Fastighetsbyrå.

- Vi tycker det är glädjande att ett globalt försäkringsbolag väljer att etablera sig i fastigheten. Med ett bolag inom försäkringsbranschen som hyresgäst får vi en bredare hyresgästmix, vilket är positivt. Vi ser fram mot en långvarig relation med Chartis eftersom hyreskontraktet tecknades på tio år, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

- Att Chartis i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Klarabergshuset är verkligen ett kvitto på att fastigheten är en av de attraktivaste fastigheterna i Västra City, säger Johan Widström, asset manager på Fortin.

Basale och Nordier har på två månaders tid hyrt ut drygt 7 000 kvadratmeter i fastigheten. Endast en lokal om 700 kvadratmeter är nu ledig i fastigheten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige