Image
Kvarteret Polaris.
Kvarteret Polaris. Bild: Diös/BAU

Diös planerar för nya bostäder i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Diös planerar för bostäder med absolut närhet till stadens mötesplatser, handel, shopping och resecentrum i kvarteret Polaris, granne med det nya kulturhuset. Planhandlingarna är klara för samråd och perioden för denna startar på måndag 2 november.
Publicerad den 30 Oktober 2020

Polaris finns beläget mitt i centrala Skellefteå precis intill platsen där det nya kulturhuset inklusive hotell håller på att färdigställas. Kvarteret kommer att innehålla moderna och hållbara bostadshus med kommersiella lokaler i gatuplan. Strax intill kvarteret finns gott om restauranger samt närhet till resecentrum. Efterfrågan av boende i Skellefteå är stor och kommer att öka med den utveckling staden står inför. Att skapa fler möjligheter till att kunna bo centralt ökar flöden och därmed ökade möjligheter för tillväxt i stadskärnan.
– Det känns riktigt bra att ta nästa steg för kvarteret Polaris, som blir en viktig pusselbit i att skapa boendemöjligheter centralt. Vi har jobbat med planerna för detta projekt under en tid med målet att stärka centrala Skellefteå och på så sätt ytterligare bidra till utvecklingen av stan. Vi har en mycket bra dialog med Skellefteå kommun och ser fram emot fortsatt planprocess, säger Maria Fjellström, affärschef, Diös Skellefteå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY