Image
Jesper Göransson, vd för Peab.

Peab bygger kontorshus i Skellefteå

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett kontorshus i Skellefteå. Beställare är Skellefteå Industrihus AB och kontraktssumman uppgår till 144 miljoner kronor.


Åsa Andersson

Åsa Andersson får dubbla vd-tjänster

Bolag Åsa Andersson, som det senaste året har varit tillförordnad vd för Skellefteå Industrihus får nu rollen permanent. Hon blir därmed vd för både Industrihus och Skebo.


Skellefteå.

Skellefteå kommun gör plats för 5 000 nya bostäder fram till 2030

Bostäder Efterfrågan på mark för bostäder och verksamheter är högre än på många år. Därför uppdaterar Skellefteå kommun den fördjupade översiktsplanen från 2011 för Skelleftedalen. Kommunstyrelsen har godkänt att förslaget till plan får gå ut på samråd, med start den 15 april.


Illustration över hur datacenterparken i Finnfors kan komma att se ut.

Skellefteå Kraft bygger för ny datacentersatsning

Bygg/Arkitektur Genom ett partnerskap med tyska NDC Datacenters GmbH positionerar sig Skellefteå Kraft nu för att bygga en datacenterpark som ska vara med och möta behovet hos en bransch som växer kraftigt.


Daniel Gorosch.

Svenska Bostadsfonden köper fastighetsbestånd i Skellefteå

Transaktioner Svenska Bostadsfonden löper 13 fastigheter i centrala Skellefteå.


Diös utvecklar i Falun och förstärker i Skellefteå

Bolag Diös utvecklar lokaler till ny träningsanläggning i centrala Falun och skapar en egen affärsenhet i Skellefteå för att ytterligare fokusera på stadsutveckling i staden till vilken man rekryterar Maria Fjellström som affärschef.


SBB köper kulturhus och hotell i Skellefteå

Transaktioner SBB i Norden AB har skrivit en avsiktsförklaring om att investera över en miljard kronor i Skellefteås kommande kulturhus. SBB kommer att äga hela fastigheten inklusive hotell och hyra ut den till ett driftbolag som kommunen ska bilda inom sin bolagskoncern Skellefteå Stadshus.


NCC får bygguppdrag i Skellefteå

Bygg/Arkitektur NCC kommer tillsammans med Skellefteå kommun att bygga Floraskolan med plats för 1 000 elever. Ordervärdet uppgår till 240 miljoner kronor.


"Vi är uppenbara underdogs"

Mipim Som enda svenska nominerade bidrag till årets Mipim Awards ska White och Skellefteå kommun försvara de blågula färgerna i Cannes med Skellefteå kulturhus. De ansvarige arkitekterna Oskar Norelius och Robert Schmitz berättar för Fastighetssverige om projektet och vad en seger skulle betyda.


Tyréns flyttar in hos Skellefteå Industrihus

Uthyrning Tyréns har tecknat avtal för nya kontorslokaler i kvarteret Svalan där Skellefteå Industrihus planerar för nytt kontorshus.


Diös köper mer i Skellefteå och hyr ut i Sundsvall

Transaktioner Diös köper en fastighet i centrala Skellefteå av Svenska Handelsfastigheter samtidigt tecknar man avtal om en uthyrning i Sundsvall.


Diös köper i Skellefteå

Transaktioner Diös förvärvar en kommersiell fastighet på södra Järnvägsgatan i centrala Skellefteå och kompletterar därmed sitt befintliga bestånd i kvarteret Polaris.


Skebo satsar på integration

Bostäder Skebos styrelse har beslutat att avsätta nio procent av de lediga lägenheterna till nyanlända med permanent uppehållstillstånd.


Northvolt: Fabrik i Skellefteå – forskning i Västerås

Bygg/Arkitektur Företaget Northvolt har valt Skellefteå som etableringsort för sin planerade batterifabrik. En forskningsverksamhet kommer att förläggas till Västerås. Den totala investeringen fram till år 2023 är beräknad till upp emot 4 miljarder euro varav merparten kommer att investeras i Skellefteå.


118 nya lägenheter till Skellefteå

Bostäder Skebo bygger 118 lägenheter i den nya stadsdelen Strömsör i Skellefteå.


Tusen nya lägenheter – om Northvolt kommer till Skellefteå

Bygg/Arkitektur Skebo, Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks, planerar att bygga 1 000 nya lägenheter – om Northvolt väljer att etablera sig i Skellefteå. Northvolt väljer mellan Västerås och Skellefteå och det slutgiltiga valet ska göras inom kort.


linkskellefteå.jpg

Link öppnar i Skellefteå

Bolag Link arkitektur öppnar ett nytt kontor i Skellefteå. Fem personer bemannar kontoret från start.


Två städer fajtas om Europas största batterifabrik

Sverige Skellefteå och Västerås går vidare i processen om den gigantiska batterifabriken Northvolt.


NP3 köper och bygger nytt

Transaktioner NP3 Fastigheter har köpt en fastighet i Timrå och en i Skellefteå med ett sammanlagt underliggande fastighetsvärde om 79 miljoner kronor. Dessutom har en nybyggnation påbörjats i Östersund för Swedol.


Skellefteå Kraft och Polaris satsar på solenergi

Energi/miljö Två av Skellefteå kommuns egna bolag gör nu en gemensam satsning på solenergi. Fastighetsbolaget Polaris och energibolaget Skellefteå Kraft har tillsammans möjliggjort att ett nytt industrihotell helt ska kunna försörjas med solenergi.