Image
Bild: Diligentia

Diligentia hyr ut på Sveavägen

Uthyrning Diligentia hyr ut 3 000 kvadratmeter i sitt kontorsprojekt på Sveavägen 44 i Stockholm.
Publicerad den 20 December 2012
På uppdrag av Diligentia har Gabriel Bremler, professionell legobyggare, konstruerat hela Sveavägen 44 i lego. Modellen är byggd av 32 000 bitar och är en gånger två meter stor. Bygget finns i Diligentias showroom på Jakobsbergsgatan 16. Bild: Diligentia. Bild: Diligentia
På uppdrag av Diligentia har Gabriel Bremler, professionell legobyggare, konstruerat hela Sveavägen 44 i lego. Modellen är byggd av 32 000 bitar och är en gånger två meter stor. Bygget finns i Diligentias showroom på Jakobsbergsgatan 16. Bild: Diligentia.

Det medicintekniska företaget Raysearch flyttar hösten 2014 in på 3 000 kvadratmeter på plan sju, näst högst upp i huset. Till det nya kontoret hör också en 500 kvm stor terrass.

- Vi är mitt uppe i en strategisk omvandling där vi utökar organisationen med nya funktioner. Vi behöver därför plats för fler medarbetare och kommer dessutom att ha behov av att kunna använda våra lokaler för exempelvis utbildning av kunder och produktdemonstrationer i mycket större utsträckning än idag. Vi har haft siktet inställt på yteffektivitet och flexibilitet, säger Johan Löf, vd på RaySearch.

- Att vi valde Diligentias erbjudande är ett resultat av att de kan leverera detta, och vi har också fått en bra uppfattning av bolagets långsiktighet och fokus på ett nära och lyhört samarbete med hyresgästerna.

Raysearch blir granne med, bland andra, Klarna, Arbetsgivarverket och ett nytt hotell, som Nobiskoncernen ska öppna. I husets bottenvåning kommer hyresgäster, grannar och andra besökare att kunna både fika, äta lunch och middag.

Sammanlagt omfattar Sveavägen 44 cirka 50 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige