Image
BRA Bygg får i uppdrag att bygga Geelys innovationscenter i Göteborg.
BRA Bygg får i uppdrag att bygga Geelys innovationscenter i Göteborg. Bild: BRA Bygg

De får bygguppdraget

Bygg/Arkitektur BRA Bygg fick bygguppdraget för Geelys innovationscenter på Lindholmen.
Publicerad den 28 Juni 2017

Under byggtiden kommer 300-400 personer arbeta heltid med projektet. Första delen av etableringen räknas vara färdig 2020 och pågå ytterligare något år längre.

Detta är också första gången fordonskoncernen Geely bygger en ny anläggning av det här slaget utanför Kina och kan ses som ytterligare ett steg i internationaliseringen av fordonsjätten från Kina som också äger Volvo Personvagnar. CEVT AB, Geelys helägda bolag som vuxit från 0 till 2000 personer på Lindholmen på bara tre år, kommer vara en av de första och största enskilda brukarna av det nya innovationscentrumet.

Fastigheten kommer att inrymma arbetsplatser för minst 3 500 personer som kommer att arbeta med innovationer inom automotive - som en del av det västsvenska fordonsklustret. Lokaliseringen är noggrant vald med tanke på Lindholmen Science Park höga koncentration av kompetens på området. Geely ser Lindholmen Science Park som ett av Europas starkaste forskningskluster och en miljö som passar Geelys framtidsstrategi med fokus på elektrifiering, aktiv säkerhet samt självkörande och uppkopplade fordon.

- Vi har kreativt samarbetat med Geely för att ta fram ett koncept för deras etablering av Geely Innovation Center i Göteborg, säger Magnus Riemer, vd för Billström Riemer Andersson AB, från Hangzhou i Kina.

- Geely är ett entrepenörsföretag i grunden och uppskattar den liknande filosofin som finns hos BRA Bygg, säger Gang Wei, vice vd för CEVT och Geelys projektansvarige i Göteborg.

- Lyhördhet för våra specifika behov och vårt behov av hög hastighet är bland det utmärkande för vårt val av byggentrepenör.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige