Image
BRA Bygg tilldelas första markanvisningen för Lunnagården i Mölndal.

BRA Bygg tilldelas första markanvisningen för Lunnagården

Bygg/Arkitektur Nyligen blev det klart att BRA Bygg får den första markanvisningen i utvecklingsområdet Lunnagården vid Söderleden i Mölndal. Kommunstyrelsen i Mölndal har gett klartecken för den 40 000 kvadratmeter stora markanvisningen och ambitionen är att BRA Bygg ska skapa ett nytt och attraktivt företagskluster inom området.


Wendelstrand i Mölnlycke.

Grönt ljus för Wendelstrand – stenbrott blir 900 bostäder i trä

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att trästaden Wendelstrand i Mölnlycke blir verklighet. På måndagen antog Härryda kommun sin första byggherredrivna detaljplan där ett nedlagt stenbrott ska förvandlas till 900 bostäder i trä.
– Det är glädjande att vi nu kan genomföra ett av Europas största träprojekt med planerad byggstart redan i år, säger Joakim Garfvé, fastighetschef och grundare på Next Step Group.


BRA Bygg får uppdraget att bygga det första komplexet i GoCo Innovation City.

BRA bygger åt Fujirebio

Bygg/Arkitektur BRA Bygg, ägt av Veidekke, har fått uppdraget för GoCo Health Innovation City, att i samverkan utföra en nybyggnation åt Fujirebios nya lokaler i GoCo Innovation City. Fastigheten är den första att uppföras i kvarteret och kommer vara en viktig kugge i utvecklingen av det resterande området som är beläget i Mölndal söder om Göteborg.


Jacob Torell, Next Step, Magnus Andersson BRA Bygg, Magnus Riemer, BRA Bygg, Joakim Garfvé, Next Step.

BRA Bygg går in som hälftenägare i Wendelstrand

Transaktioner BRA Bygg blir hälftenägare i Wendelstrand tillsammans med Next Step.


Bluehotel på Lidingö ska byggas om och till.

BRA får hotelluppdrag på Lidingö

Bygg/Arkitektur BRA Bygg har fått uppdraget för ESS Group samt Gillesvik Fastigheter att i samverkan utföra ombyggnation samt nybyggnation av Bluehotel på Lidingö.


SKF:s nya huvudkontor. Veidekkes dotterbolag BRA Bygg har fått bygguppdraget.

BRA Bygg får bygga SKF:s huvudkontor

Bygg/Arkitektur Veidekkes dotterbolag BRA Bygg har tecknat avtal om byggnation av nytt huvudkontor för SKF.
SKF:s nya huvudkontor kommer att inrymmas i bolagets gamla centrallagret och blir därmed kvar i "SKFs vagga" i Gamlestaden i Göteborg. Det är en omfattande ombyggnation för att anpassa byggnaden till SKF:s behov och arbetssätt. Ombyggnationen är på cirka 16 000 kvadratmeter.


Lista: Fastighetssvenskan 2017

Sverige I helgen gick Allsvenskan 2017 i mål, med Malmö FF som segrare. Men hur ser tabellen ut om man skärskådar de fotbollslag som sponsras av fastighetsbranschen? Låt oss presentera den interna ligan ”Fastighetssvenskan 2017”.


”Nu sätts vi än mer på kartan”

Bygg/Arkitektur Doldisbolaget fick kinesiskt miljarduppdrag. Så gick det till – och så mycket vill BRA Bygg växa de kommande åren.


BRA Bygg får i uppdrag att bygga Geelys innovationscenter i Göteborg.

De får bygguppdraget

Bygg/Arkitektur De stora byggjättarna snuvades på bygguppdraget från Geely. Istället gick det till ett Göteborgsbaserat byggbolag.


BRA Bygg har nu sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.

BRA Bygg säljer del av
Knarrholmen till nybildad BRF

Transaktioner BRA Bygg köpte genom koncernbolag Knarrholmen av fackföreningarna Handels och IF Metall, våren 2014. Nu har man sålt en del av Knarrholmen till den nybildade bostadsrättsföreningen Tältstaden.


Bravidas nya regionkontor i Mölndal. Bild: BRA Bygg.

BRA Bygg bygger nytt
regionkontor åt Bravida

Bygg I dag startar BRA Bygg arbetet med Bravidas nya regionkontor på 3 500 kvadratmeter i Mölndal.