Image

De får bygga Swedbanks nya huvudkontor

Uthyrning Swedbanks koncernledning har beslutat att alla verksamheter på Swedbanks huvudkontor som idag verkar i lokaler runt Gallerian i centrala Stockholm ska flytta till nya lokaler i Sundbyberg strax utanför Stockholm. Flytten sker i årsskiftet 2013-2014, men redan nu startar arbetet med att utforma byggnaden och lokalerna. Det blev Länsförsäkringar Livs fastighetsbolag Humlegården som tog hem kontraktet.
Publicerad den 16 Februari 2011
Annons
Image

Arbetet med att hitta nya lokaler för Swedbanks huvudkontor inleddes våren 2009, när bankens ledning beslutade utreda förutsättningarna för ett nytt huvudkontor. Efter en grundlig analys och utvärdering av en mängd olika projekt, både i City och utanför, föll valet på Sundbyberg. Och på Länsförsäkringar Liv och Humlegården.

Uppdraget gick till Nextport som sedan mars 2010 arbetat med att sammanställa Swedbanks behov samt söka efter kontorslokaler som motsvarar de kriterier som banken ställt.
Nextport har också agerat rådgivare till Swedbank i hyresförhandlingen med fastighetsägaren Humlegården.

Det nya huvudkontoret på cirka 50 000 kvadratmeter ska byggas på fastigheten Cirkusängen 6 och kommer att innehålla 2 500 arbetsplatser. Swedbank har tecknat ett hyreskontrakt på 20 år.

Swedbank beräknas flytta in i sitt nya huvudkontor vid årsskiftet 2013/2014.

- Ännu en tomt i fastighetsportföljen exploateras och höjer avkastningen. För livspararna i Länsförsäkringar bidrar affären till att öka och ge en stabil och god avkastning på fastighetsinnehavet tack vare det långa hyresavtalet med Swedbank, säger Jörgen Svensson, vd för Länsförsäkringar Liv.

Humlegården Fastigheter kommer att fungera som Länsförsäkringar Livs ombud vid genomförandet av byggnationen. Humlegården Fastigheter ägs av länsförsäkringsgruppen och förvaltar bland annat Länsförsäkringar Livs fastighetstillgångar i Sverige.

För Swedbank har nu en lång process avslutats och man är påtagligt nöjd med sitt val.

– Det är viktigt för oss på Swedbank att våga gå vår egen väg. Vi leder utvecklingen istället för att följa den. Med ett modernt huvudkontor – byggt och inrett efter våra värderingar ”öppen”, ”enkel” och ”omtänksam” – kommer både medarbetare och verksamhet att växa och utvecklas positivt. Vi vill helt enkelt skapa en av Sveriges bästa arbetsplatser, något som naturligtvis även kommer våra kunder tillgodo, kommenterar Swedbanks vd och koncernchef Michael Wolf och fortsätter:

– Ett huvudkontor är inte bara en arbetsplats utan också en symbol för företaget och vad det står för. Vi vill tydlig visa för våra kunder att vi är en modern bank som präglas av mod, innovation och kostnadsmedvetande.

Det nya huvudkontoret kommer att bli en av Sveriges modernaste arbetsplatser. Byggnaden som byggs med den senaste tekniken vad avser direkt miljöpåverkan blir miljöklassad och helt anpassat till bankens behov.

– Jag är glad att vi har hittat en mycket bra lösning för vårt nya huvudkontor, där alla verksamheter kan utvecklas i samma byggnad. Dessutom innebär de nya lokalerna en betydande kostnadsbesparing jämfört med den nuvarande lösningen i City, säger Michael Wolf.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY