Image
Swedbank flyttar in i sitt nya huvudkontor under våren 2014.
Swedbank flyttar in i sitt nya huvudkontor under våren 2014. Bild: 3 x N

Swedbanks huvudkontor guldklassat

Energi/miljö Swedbanks nya huvudkontor som uppförs av Humlegården i Sundbyberg når högsta klassningsnivå, Guld, i det svenska certifieringssystemet Miljöbyggnad.
Publicerad den 2 Oktober 2013

Fastigheten inrymmer cirka 2 500 arbetsplatser.

- Fasaden med stora glasytor och fem ljusgårdar har varit den stora utmaningen för att nå högsta betyg. Därför har vi arbetat hårt för att uppnå en så tät fasad som möjligt, säger Daniel Markström, projektchef på Humlegården Fastigheter AB.

- Vid större utvecklingsprojekt och nyproduktion ser vi det numera som en självklarhet att miljöcertifiera våra fastigheter. Swedbanks nya huvudkontor är också ett lysande exempel på att nyskapande arkitektur och hållbarhet inte behöver stå i motsats till varandra, säger Rebecka Yrlid, hållbarhetschef på Humlegården Fastigheter AB.

Swedbank flyttar in i de nya lokalerna under våren 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige