Image

Corem utvecklar i Helsingborg

Transaktioner Corem utökar fastighetsbeståndet i Helsingborg, genom förvärv av Nyhagshuset 5, belägen i direkt anslutning till E4/E6. På fastigheten uppförs en logistikanläggning om en total yta av 13 000 kvadratmeter, med Seafrigo Nordic som hyresgäst.
Publicerad den 12 Juni 2017
Eva Landén. Bild: Corem
Eva Landén.

Seafrigo Nordic är ett internationellt logistikföretag specialiserat på transport och hantering av tempererade livsmedel. Anläggningen, som ska vara klar för inflyttning i januari 2018, får en yta på 13 000 kvadratmeter som är temperatur- och luftfuktighetskontrollerad i tre zoner för kyl-, frys och kolonialvaror. Seafrigo Nordic har tecknat ett femtonårigt hyresavtal för lokalen, med en årshyra om 9,5 miljoner kronor.

Förvärvet görs som bolagsförvärv. Säljare och entreprenör i uppförandet av logistikanläggningen är Logistic Contractor.

– Strax norr om vårt tidigare förvärv på Långeberga i Helsingborg uppför vi nu en modern, väl anpassad logistikanläggning åt Seafrigo. Det känns väldigt tillfredställande att vi så kort tid efter etablering i Helsingborg kan genomföra ytterligare en affär, och på så sätt skapa en bra förvaltningsvolym i vår Region Syd, säger Eva Landén, vd för Corem.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem har sedan starten 2007 förvärvat, förvaltat och förädlat kommersiella fastigheter i Sverige och Danmark. Vi har ett långsiktigt perspektiv i allt vi gör och förvaltar fastigheterna med egen personal med målet att vara en riktigt bra affärspartner, med närhet till våra hyresgäster.

Genom 2021 års förvärv av Klövern kompletterades Corems bestånd av fastigheter för citynära logistik med Klöverns bredare fastighetsbestånd med tonvikt på kontor. Tillsammans är vi nu ett av Nordens ledande fastighetsbolag, med ett brett utbud av kommersiella lokaler och fortsatt foku...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige