Image
Eva Landén, vd för Corem.
Eva Landén, vd för Corem. Bild: Corem

Corem köper för 140 miljoner i Jönköping

Transaktioner Corem förvärvar fastigheten Jönköping Hedenstorp 2:41 i Jönköping. Förvärvet är Corems första i industriområdet Hedenstorp.
Publicerad den 8 Juli 2020

På fastigheten finns två nyligen uppförda, moderna lager- och logistikanläggningar. Den uthyrbara arean uppgår till cirka 10 500 kvadratmeter och uthyrningsgraden är 85 procent med en återstående kontraktslängd om 8,5 år.

Säljare är Theofils Invest AB, som har haft Relier som rådgivare.

Jönköping är en av Corems prioriterade orter och bolaget äger sedan tidigare 20 fastigheter i Jönköping, om totalt 77 000 kvadratmeter uthyrbar area.
– Förvärvet innebär att vi etablerar oss i en ny del av staden. Hedenstorp industriområde är ett expansivt område som har bra kommunikationer med närhet till Riksväg 40 och Jönköping Airport, säger Corems vd Eva Landén.

Förvärvet görs som bolagsförvärv till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 140 miljoner kronor. Planerad tillträdesdag är den 1 december 2020.

– Försäljningen av fastigheten är ett led i vår strategi, där vi skapar förutsättningar för att via förvärv fortsätta utveckla Theofils Invest, säger Thomas Nilsson, vd för Theofils Invest AB.

Corems legala rådgivare i samband med förvärvet var Walthon Advokater.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Corem Property Group på Branschguiden

Corem är ett fastighetsbolag som förvärvar, förvaltar och förädlar fastigheter i attraktiva logistikområden i Sverige samt Danmark. Vårt mål är att vara det ledande fastighetsbolaget inom lager-, logistik och handelsfastigheter, något vi når genom att arbeta långsiktigt och vara en riktigt bra affärspartner till våra hyresgäster.

Våra fastigheter finns i lägen som är värdefulla för er som hyresgäst, kring Sveriges största städer och logistiska hubbar med närhet till de stora tillfartslederna.

Med drygt 1 380 tkvm i vår fastighetsportfölj kan vi erbjuda en mäng...

Läs mer om Corem Property Group på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Heta krögaren öppnar nytt

Uthyrning Driver en av stans hetaste restauranger – expanderar och öppnar nytt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY