Image

Campus Valla får fler studentbostäder

Bostäder Universitetsområdet Campus Valla växer med 300 nya bostäder för studenter och forskare.
Publicerad den 2 Maj 2016
Campus Valla i Linköping växer med fler student- och forskarbostäder. Bild: Linköpings kommun
Campus Valla i Linköping växer med fler student- och forskarbostäder.

Colonia är ett område där man som student har nära till det mesta, som föreläsningssalar, bibliotek, caféer och samtidigt cykelavstånd till innerstaden. Eget boende kombineras med god tillgång till både gemensamhets- och studiemiljöer.

Nu får ännu fler studenter, doktorander och gästforskare den möjligheten inom en snar framtid, vilket är ett positivt bidrag i den fortsatta utvecklingen av universitetet.

- Utmärkelsen som årets studentstad för andra gången i rad har understrukit Linköpings attraktivitet för studenter. Vi ska fortsätta arbeta med att göra Linköping till en ännu mer attraktiv stad för studenter att leva i. Den här utbyggnaden av campus är en viktig del i den utvecklingen, som bidrar i vårt arbete med att minska studentbostadsbristen, skapa ett mer levande universitetsområde och stärka kopplingen mellan universitetet och innerstaden, säger Elias Aguirre, ordförande (S) Samhällsbyggnadsnämnden.

Just nu pågår byggnation av över 400 studentbostäder i Valla och Vallastaden. Tillsammans med framväxten av Vallastaden och på sikt Djurgården, ombildningen av Malmslättsvägen till ett innerstadsstråk och en ny stadsdel där dagens Vallarondell finns skapar en utbyggnad av campusområdet stora möjligheter att stärka Linköpings position som student- och forskningsstad.

- Ett campus som växer och ger fler studenter möjlighet att söka sig till Linköping bidrar starkt till stadens utveckling. Tillsammans med andra satsningar vi planerar och genomför kommer det att leda till såväl fler forskningsmiljöer, aktiviteter och kreativitet som breddade kopplingar mellan näringsliv och utbildning och forskning. Det kommer förhoppningsvis innebära att fler studenter väljer Linköping som både studie- och bostadsort framöver, avslutar Elias Aguirre.

Imorgon går detaljplanen för Intellektet 7 ut på samråd. Planen medger förutom cirka 300 nya studentlägenheter även 60 vanliga bostäder och centrumfunktioner som handel eller kontor i byggnaderna.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige