Image
Malmö.
Malmö. Bild: Malmö stad

CA Fastigheter förvärvar utvecklingsfastighet i Malmö

Transaktioner CA Fastigheter AB har via en "off market" affär förvärvat lagerfastigheten Ugnen 5 belägen på Norra Sorgenfri i Malmö. Fastigheten är en del i en omfattande översiktsplan.
Publicerad den 5 November 2019

På fastigheten har planprocess inletts i syfte att uppföra bostäder, vård, förskola med mera. Tomtarealen uppgår till cirka 11 000 kvadratmeter med en befintlig lager- och kontorsbyggnad om 2 100 kvadratmeter. I samband med försäljningen tecknas ett långsiktigt hyresavtal med säljaren.

– Vi förvärvar en intressant fastighet som på några år sikt ger oss stora utvecklingsmöjligheter samtidigt som vi får kassaflöde under planprocessen" säger CA Fastigheter AB:s affärsutvecklare Mikael Holmgren i en kommentar och tillägger:

– Vi har fortsatt en ambition om att öka vår närvaro i Malmö och denna affär är ett utmärkt sätt att skapa en fastighetsportfölj med såväl förvaltningsfastigheter som fastighetsutvecklingsprojekt.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftsamling i strategiskt område – över 1 000 bostäder i pipen

Bygg/Arkitektur Kommunen och flera byggherrar gör gemensam sak för att förtäta på Hisingen i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY