Image

Byggstart för 170 lägenheter i Solberga

Bostäder Wallenstam byggstartar projektet Orangeriet i Solberga i Stockholm. Inflyttning för de 170 lägenheterna är beräknad till årsskiftet 2017/2018. 
Publicerad den 28 Januari 2016
Nybyggnationsprojektet Orangeriet i Solberga. Bild: Wallenstam
Nybyggnationsprojektet Orangeriet i Solberga.

– Detta är vår andra nybyggnation här, totalt sett tillför vi drygt 300 nya lägenheter till Solberga, en stadsdel som vi ser mycket fram emot att vara med att utveckla, strategiskt belägen mellan Älvsjö och Telefonplan. Dagens byggstart är också ett viktigt steg i vår målsättning att starta produktionen av 7 500 lägenheter till och med 2018. Något som så väl behövs i våra storstäder, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

– Bostadsbristen är en av våra största utmaningar i regionen, vilket gör att det är extra trevligt att vara med och bidra till starten av ytterligare lägenheter i Solberga. Vi arbetar aktivt med att snabba på processerna och bidra till fler bostäder, målet är att leverera 40 000 bostäder till 2020, säger Karin Wanngård, finansborgarråd Stockholms stad.

I slutet av förra året påbörjade Wallenstam den första byggnationen i Solberga, Grönskan, med 148 lägenheter. Orangeriets lägenheter ligger precis i anslutning till Grönskan.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY