Image

Briggen bygger dansk organisation

Bolag Briggen har öppnat ett kontor i Köpenhamn. - Jag tror att vi vid årsskiftet har tre, fyra medarbetare i Köpenhamn, säger vd Gunnar Östenson till Fastighetssverige.
Publicerad den 6 Februari 2012

Briggen köpte under 2011 fyra kontors- och lagerfastigheter om sammanlagt 22 000 kvadratmeter på Vestegnen i Köpenhamn.

Förvärven är en del av en satsning på att bli en långsiktig fastighetsägare i Storköpenhamn. Som en del i detta håller Briggen på att bygga en organisation i Köpenhamn.

- För närvarande har vi en person på plats, Daniel Ewerlöf, som är transaktionschef. Organisationen ska nu byggas upp och vid årsskiftet är vi nog tre, fyra medarbetare på kontoret. Daniel är svensk, kommer från Castellum, men vi siktar nu på att rekrytera danska medarbetare, säger Gunnar Östenson.

Bakgrunden till Briggens satsning i Köpenhamn är att priserna har sjunkit till en nivå som gör det intressant att investera.

- I början på 90-talet hade vi en liknande situation i Sverige. Lärdomen vi drog var att de fastighetsägare som klarade sig bäst var de som hade fastigheter som sin corebusiness och som fokuserade på långsiktiga relationer med sina kunder, säger
Gunnar Östenson.

- Briggens affärsmodell går ut på att skapa relationer med våra hyresgäster och
leverera en förstklassig service. Våra hyresgäster ska vara säkra på att vi är här för
att stanna och att vi lyssnar till deras behov. Vestegnen är ett område med många
trygga, stabila företag med god utvecklingspotential. Vi vill bli en långsiktig
fastighetsägare på Vestegnen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Castellum AB på Branschguiden

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Fastigheternas värde uppgår till 87,5 miljarder kronor och utgörs i huvudsak av lokaler för kontor, lager/logistik och samhällsfastigheter med en uthyrningsbar yta om 4,4 miljoner kvm. Castellum verkar genom en decentraliserad organisation med stark lokal närvaro i ett 20-tal städer i Sverige samt i Köpenhamn och Helsingfors.<br /> Castellum har under 2017 tilldelats flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete, bland annat Global Sector Leader av GRESB vilket innebär att Castellum rankas som etta i världen inom sektorn kontors- och logistiklokaler samt nivå guld för bolagets hållbarhetsrapportering från EPRA (European Public Real Estate Association). Castellum är dessutom som enda nordiska fastighets- och byggbolag invald i Dow Jones Sustainability Index (DJSI), som inkluderar...

Läs mer om Castellum AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhult: Därför lämnar Klövern Karlstad

Bolag Klövern säkrar miljardintäkter när man säljer alla sina fastigheter i Karlstad. För Fastighetssverige berättar Rutger Arnhult om anledningen till försäljningen och framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY