Image
Ellstorp får sex nya kvarter med förhoppning om byggstart nästa år.

MKB diskuterar med partners för Ellstorp

Bygg/Arkitektur MKB Fastighets AB ska utveckla stadsdelen Ellstorp i Malmö tillsammans med flera andra aktörer. Men vilka blir samarbetspartnerna?
– Det kommer inte vara namn som vi inte hört innan, säger Gunnar Östenson, affärsutvecklingschef och vice vd MKB Fastighets AB.


MKB köper av Jernhusen.

Jernhusen säljer till MKB

Transaktioner MKB förvärvar en fastighet i Ellstorp vid Värnhemstorget och Östervärns station i Malmö från Jernhusen. Bolaget skaffar sig därmed förutsättningar att bygga upp mot 600 nya lägenheter. Det blir ett stadsutvecklingsprojekt i ett kollektivtrafiknära läge som också handlar om att utveckla området kring Östervärn.


Godsfinkan 3 ligger i den framtida stadsdelen Södra Nyhamnen.

MKB köper byggrätt av Jernhusen

Transaktioner Jernhusen säljer en byggrätt till MKB Fastighets AB till ett underliggande fastighetsvärde om 102 miljoner kronor där MKB också tagit över vissa delar av exploateringskostnaden. Byggrätten ligger vid Malmö Centralstation i den nya stadsdelen Södra Nyhamnen.


Gunnar Östenson.

MKB köper på Limhamn

Transaktioner MKB Fastighets AB förvärvar fastighet på Limhamn för att bygga 90 nya hyresbostäder och ett äldreboende med 50 platser.


Ulrika Lindmark.

Hon blir ny vd för Projekt Jägersro

Bolag Styrelsen i SMT Malmö Exploatering har fattat beslut om att utse Ulrika Lindmark till vd för bolaget. Ulrika Lindmark är för närvarande vd på Science Village Scandinavia och hon tillträder som vd den 1 oktober 2019.


Gunnar Östenson blir vice vd på MKB.

MKB: Östenson blir vice vd

Karriär Gunnar Östenson, affärsutvecklingschef på MKB Fastighets AB, har utsetts till vice vd på företaget.


Vy över Malmö.

MKB köper mark i östra Malmö

Transaktioner MKB förvärvar en fastighet i Malmö, i stadsdelen Johanneslust, och utökar därmed sin nyproduktion i östra Malmö.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö
Gunnar Östenson, Hans Andersson och Susanne Wallsten diskuterar digitalisering och proptech på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö den 22 mars.

Digitalisering: Så arbetar storbolagen

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö blandar högtflygande visioner med konkreta exempel från dagens digitala fastighetsvardag. Bland annat kommer en panel med tre storbolags digitaliseringsansvariga att diskutera läget i dag och framöver.


Här är Östensons nya jobb

Karriär Gunnar Östenson slutade som vd på Castellum-dottern Briggen. Nu hoppar han på ett nytt uppdrag.


Gunnar Östenson slutar på Briggen

Karriär Gunnar Östenson slutar på egen begäran som vd för Briggen.


Tre nya till Briggens Fullriggaren Fyra

Uthyrning Intresset för Briggens kontorshus Fullriggaren Fyra i Västra Hamnen i Malmö är stort. Nyligen tecknades tre nya kontrakt i fastigheten.


Briggen i flera uthyrningar

Uthyrning Briggen har under senvåren och sommaren tecknat ett flertal stora uthyrningsavtal, sammanlagt 17 000 kvadratmeter.


Briggen säljer i Malmö

Transaktioner Briggen säljer kontorsfastigheten Björnen 6 i Malmö för 47 miljoner kronor.


Briggen bygger åt Puma

Uthyrning Det är Puma som är hyresgäst i Briggens nybyggnation i Berga, Helsingborg.


Briggen köper för 89 miljoner kronor

Transaktioner Briggen köper en kontorsfastighet i Fosie/Jägersro för 89 miljoner kronor. Briggen har också inlett en nyproduktion i Helsingborg.


Briggen köper för 150 miljoner i Danmark

Transaktioner Briggen har köpt ytterligare två fastigheter i Danmark. Den sammanlagda investeringen ligger på 157 miljoner kronor.


Briggen bygger dansk organisation

Bolag Briggen har öppnat ett kontor i Köpenhamn.
- Jag tror att vi vid årsskiftet har tre, fyra medarbetare i Köpenhamn, säger vd Gunnar Östenson till Fastighetssverige.


Börsbolag tar steget över Öresund

Transaktioner Ett stort svenskt börsbolag har gjort sin första investering i Danmark.


Briggen bygger utan klara kontrakt

Bygg Castellums dotterbolag Briggen har påbörjat ett nybygge av en 6 000 kvadratmeter stor kontorsbyggnad i Västra Hamnen, Malmö. För närvarande finns inga tecknade hyresavtal i fastigheten.