Image

Bostadsrätter ställs om till hyresrätter i Järfälla

Bygg/Arkitektur Delar av bostadsrättsprojektet Six Barkarbystaden ställs om till hyresrätter enligt en överenskommelse mellan Brabo och Järfälla kommun. Även Småa förändrar upplåtelseformen för sina planerade lägenheter i Barkarbystaden.
Publicerad den 6 December 2017
Tidig illustration över Småas kvarter i Barkarbystaden. Bild: Småa
Tidig illustration över Småas kvarter i Barkarbystaden. Brabo ställer om i Barkarbystaden. Bild: Brabo
Brabo ställer om i Barkarbystaden.

Överenskommelsen mellan Brabo och Järfälla kommun görs som en naturlig anpassning till efterfrågan och marknadsläge. Beräknad produktionsstart för projektet är första kvartalet 2018 och lägenheterna beräknas stå färdiga för inflyttning hösten 2019.

– Vi har som affärsidé att producera både bostadsrätter och hyresrätter, idealiskt med en bra balans dem emellan i samma kvarter. Den delvisa omställningen från enbart bostadsrätter till en kombination med hyresrätter i Six Barkarbystaden innebär att vi möter den stora efterfrågan på hyresrätter. Det innebär också att vi anpassar oss efter rådande marknadsläge, säger Fredrik Mattsson, vd på Brabo.

Av de totalt 138 lägenheterna i storlekarna ett till fyra rum och kök blir cirka 100 hyresrätter som Brabo kommer att äga och förvalta.

Av Småas drygt 200 planerade bostäder planeras 75 procent att upplåtas som hyresrätter. Övriga bostäder kommer att upplåtas med bostadsrätt i BRF Kronan. Även här motiveras förändringen med att det är en naturlig anpassning till efterfrågan och marknadsläge.

– Vi ser fram emot att förverkliga denna fina byggrätt med välplanerade bostäder i båda bostads- och hyresrättsform. Detta blir Småas första mixade projekt vad gäller upplåtelseform vilket vi tror kommer bidra starkt till projektets och områdets framgång, säger Fredrik Arpe, vd för Småa.

Beslutet om köpe- och exploateringsavtal med Småa fattades av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 4 december.

– Jag är glad att Barkarbystaden fortsätter att attrahera investerare och byggaktörer. Köpe- och exploateringsavtalet med Småa innebär att det sista kvarteret i Barkarbystadens första etapp nu kan färdigställas genom en blandning av både nya bostadsrätter och hyresrätter, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Köpe- och exploateringsavtalet avser fastigheten Barkarby 2:54 och omfattar en byggrätt om 10 520 kvadratmeter BTA. Byggstart planeras under 2018 med etappvis inflyttning med start preliminärt 2019/2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige