Image
Tobias Sjögren, projektchef på Serafim Fastigheter, och Peter Hogren, affärschef på Blooc.
Tobias Sjögren, projektchef på Serafim Fastigheter, och Peter Hogren, affärschef på Blooc. Bild: Blooc

Blooc och Serafim inleder samarbete i Sollentuna

Bygg/Arkitektur Under början av 2019 tecknades avtal mellan bostadsutvecklaren Blooc och Serafim Fastigheter om ett nytt bostadsprojekt i Sollentuna utanför Stockholm, som de båda bolagen har för avsikt att utveckla tillsammans. Projektet omfattas av sju parhus med 14 lägenheter i Häggvik.
Publicerad den 19 Mars 2019

Serafim Fastigheter förvärvade under 2018 byggrätterna i Häggvik som medger byggnation av 14 parhuslägenheter endast 400 meter från Häggviks pendeltågsstation.
– Västra Häggvik är ett otroligt fint läge för småhus med goda kommunikationer för såväl bil som kollektivtrafik. Blooc har lång erfarenhet av att utveckla attraktiva bostadsområden och har en bostadsprodukt som passar den målgrupp som vi ser i Häggvik. Med vår kompetens och erfarenhet av fastighetsutveckling kommer vi skapa något unikt i Häggvik tillsammans med Blooc, projektchef Tobias Sjögren på Serafim Fastigheter.
– Vi är mycket glada över samarbetet med Serafim Fastigheter och ser fram emot att utveckla projektet i Häggvik tillsammans. Vi ser stor potential i detta samarbete och tror att samarbeten som detta kommer bli allt vanligare i vår bransch framöver. Vi har nära dialog med våra bostadsköpare och vet att det finns ett stort intresse för bostäder utvecklade av Blooc i Sollentuna, säger affärschef Peter Hogren på Blooc.

Projektet kommer att säljlanseras under våren 2019 och kommer att produktionsstartas under 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Gotlandshem saknar besked om bostadsrätter: "Det var bättre än ett nej i alla fall"

Bostäder Stora eftersatta fastighetsunderhåll som kommer kosta Gotlandshem minst två miljarder kronor. Samtidigt som tillförseln av nya hyresrätter är låg. Lösningen som Gotlandshem landat i är att i samband med förtätningen av ett område samtidigt bygga bostadsrätter för att till viss del finansiera nyproduktionen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige