Image

Arwidsro säljer fastighet i Malmö

Transaktioner Arwidsro säljer fastigheten Smedjan 8 i Malmö till I am home. Försäljningen ger utrymme för ökat fokus på utveckling och förvaltning av bostäder och samhällsfastigheter inom Mälardalen.
Publicerad den 6 November 2018

Fastigheten Smedjan 8 är beläget i Norra Sorgenfri i Malmö, ett industriområde som utvecklats under 1900-talet. Norra Sorgenfri och området öster om den befintliga innerstaden har goda förutsättningar att bli en attraktiv del av innerstaden och en mötesplats mellan östra och västra Malmö.

Området ska utvecklas från industriområde till en ny levande kvarterstad med en blandning av bostäder, lokaler, förskola, torg och parker.

Arwidsro har tillsammans med Malmö Stad arbetat fram en ny detaljplan. Detaljplanearbete pågår och förväntas vara klart under första kvartalet 2019.
–Vi är glada att I am Home och Heimstaden tar vid den fortsatta utvecklingen av Norra Sorgenfri, ett av Malmös största och mest spännande stadsutvecklingsprojekt. Försäljningen ger oss möjligheten att än mer fokusera på utveckling och förvaltning av bostäder och samhällsfastigheter inom Mälardalen, säger Peter Zonabend, vd på Arwidsro.

Arwidsro biträddes av Jens Haneklint och Amela Balijaj, Advokatfirman Törngren Magnell KB och Pangea Property Partners.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige