Image

Arkitema vinner uppdrag för nordisk stadsutveckling

Bygg/Arkitektur Arkitema kommer att leda ett nordiskt stadsutvecklingsprojekt med Växjö kommun och tre andra nordiska städer på initiativ av Nordiska ministerrådet.
Publicerad den 31 Augusti 2018
Arkitema vinner uppdrag för nordisk stadsutveckling. Bild: Arkitema
Arkitema vinner uppdrag för nordisk stadsutveckling.

Arkitema Architects Urban design har vunnit projektet Liveability and Business Attractiveness in Urban Transformations, tillsammans med underkonsulterna inom stadsutveckling Mette Lis Andersen (Fru Andersen), och Lin Skaufel (Everyday Studio).

Projektet kommer att utvecklas under Nordiska ministerrådets initiativ Attraktiva nordiska städer och regioner, där grupper av intresserade städer ansökt med initiativ för att främja nordisk konkurrenskraft, grön ombyggnad, övergången till ett samhälle med låga utsläpp, integration och en bra miljö för folkhälsa.

Teamet kommer att utveckla förslaget i samarbete med de nordiska städerna Växjö, Middelfart (Danmark), Salo (Finland) och Akranes (Island). Det överordnade uppdraget är att skapa verktyg för att säkerställa livskraft och stadsliv i nya och befintliga stadsområden. Uppdraget inkluderar både små- och mellanstora städer och har fokus på lokal identitet och affärsstrategi.

- Vi gläder oss verkligen över detta projekt då Arkitema tidigare haft flera uppdrag med livskraft och stadsmiljö i fokus. Det passar väldigt bra med vårt nordiska perspektiv och vår strävan att skapa arkitektur och förutsättningar för stadsliv på högsta hållbara nivå, säger landskapsarkitekt och kreativ ledare Per Axelsson.

Projektet löper från september 2018 till december 2019 och har delats upp I sju arbetsflöden, var och en med självständiga workshops och mål. Arbetsflödena har grupperats i tre huvudfaser; undersökning/definiering av omfattning, utveckling och slutförande.

Arkitema kommer att leda processen och driva arbetsflödena med tillhörande workshops, samt ansvara för insamling, analys och producera en övergripande output med fokus på användbarhet och skalbarhet i hela Norden.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige