Image

Arcona bygger om vid Norra Bantorget

Bygg/Arkitektur Arcona har fått i uppdrag av LO/ÅF Projektledning att bygga om kvarteret Klockan 10 vid Norra Bantorget.
Publicerad den 4 Mars 2013

Arbetet som redan startat omfattar dels en nybyggnad av cirka 600 kvadratmeter kontor på fastighetens översta plan, men framförallt utbyte av de centrala installationssystemen i fastigheten.

Projektet genomförs i nära samarbete med beställaren samt YIT som ansvarar för ventilations-, rör, el- och sprinklerinstallationer.
- Vi har valt Arcona/YIT för att få en ”stadig” partner med bred kompetens för att klara komplexiteten i detta projekt, säger Krister Norlin på ÅF Projektledning.

Tre stycken komplicerade fläktrum ska byggas om och samtliga styrinstallationer bytas ut. Projektet genomförs med full verksamhet i huset och kommer att vara klart i slutet av 2013.
- Utmaningen i det här projektet är att åstadkomma installationsprovisorier, arbetsmetoder och information till hyresgästerna så att de får och upplever en god miljö i byggnaden trots de omfattande ingreppen i fastigheten, säger Jonas Wikström, projektchef på Arcona.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige