Image

Arcona bygger om Pub

Bygg/Arkitektur Det anrika Pub-huset vid Hötorget ska byggas om och Scandic öppnar ett hotell med namnet Scandic Haymarket. Arcona har fått bygguppdraget, värt 230 miljoner kronor, av fastighetsägaren Axfast.
Publicerad den 2 Februari 2015

Ombyggnaden som redan är igång är en totalentreprenad i samverkan och omfattar drygt 400 hotellrum, konferens, restauranger samt handelsytor.

För cirka ett år sedan förvärvade Axfast Pub-huset från Atrium Ljungberg. Sedan dess har Arcona varit delaktig i planeringen för att få till en utveckling av fastigheten.
Häromveckan presenterade hotelloperatören Scandic sin satsning på en utökning av sitt befintliga hotell i Pub-huset med ytterligare cirka 150 rum samt ett stort innehåll av olika restauranger och kaféer. Hotellet kommer att blir ett av Scandics mest prominenta flaggskeppshotell med en hotellyta om närmare 16 500 kvadratmeter där man återskapar känslan från husets originalinteriör.

Fastighetsägaren Axfast utvecklar även butikslokalerna som vetter mot Drottninggatan. Butiker kommer inrymmas i såväl entréplan som en trappa ned och en trappa upp.
Arcona har sedan tidigare bland annat byggt Scandic Grand Central i korsningen Kungsgatan/Vasagatan och under 2014 färdigställdes också HTL Hotel på Kungsgatan samt Quality Hotel Globe.

- Efter vårt lyckade samarbete i det nyligen avslutade projektet med HTL Hotel på Kungsgatan har vi på Axfast valt att fortsätta samarbetet med Arcona även för detta hotellprojekt. Arcona har varit ett viktigt stöd i de tidiga studierna kring utvecklingen av fastigheten och säkerställandet av affären, säger Jan Henriksson, fastighetschef på Axfast.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige