Image

Haymarket slår upp portarna

Bygg/Arkitektur Inspirerande miljöer, spännande restauranger och en pulserande mötesplats, den berömda byggnaden från 1920-talet på Hötorget i Stockholm bjuder in till en resa från the roaring twenties till dagens datum.
Publicerad den 11 Maj 2016

Dåtid, nutid och framtid förenas på ett spännande sätt i hotellets olika delar. Vackra Art Déco-detaljer har restaurerats till perfektion och återskapats för att åter ge den historiska byggnaden sin tidlösa och klassiska charm. Tidstypiska detaljer som mönster i golv, trappräcken och gallerikänslan i entrén kontrasterar mot moderna designelement och materialval. Inspirationen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo, som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i PUB-huset, byggnaden som nu är Haymarket.

- Haymarket är vår mest spännande satsning hittills och tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. I och med den här satsningen går vi utanför ramarna och skapar ett hotell med individuell karaktär och unika upplevelser. Människorna, maten, inredningen och atmosfären låter dig smaka på livet, säger Lars Sandberg, hotelldirektör på Haymarket.

Den exklusiva känslan syns tydligt i möbler och inredning med juvelfärgad sammet, krom, marmor och mässing. Tapeterna i hotellet är specialframtagna och likaså textilier som mattor, överkast och gardiner. På Haymarket har konsten en central del i inredningen där originell fotokonst sätter en personlig prägel på rummen.

För såväl inresande gäster som stockholmarna själva är Haymarkets restaurangkoncept en smakupplevelse utöver det vanliga. Detaljer från ursprungliga glansdagar i husets historia skapar rätt atmosfär i restaurangerna där Haymarket erbjuder tre noga utvalda och utvecklande koncept: heladagen-haket Gretas, det amerikanska brasseriet Paul´s och baren Americain med karibiska influenser. Hotellgästen som inte känner för att gå ned till baren kan boka en in-room bartender med en klassisk barvagn till rummet.

- När vi utvecklade koncepten studerade vi bland annat mathistoria, kulturella händelser, utvandring, politik och hur dessa faktorer påverkat restauranger och barer under tidigt 1900-tal. Utifrån detta har vi skapat ganska klassiska men ändå unika och moderna verksamheter som inte hittas under samma tak någon annanstans, fortsätter Lars Sandberg.

Haymarket har 405 rum varav 16 sviter, eventvåning samt en högklassig svit på 50 kvadratmeter med tillhörande privat takterrass. Dessutom rymmer hotellet en exklusiv och intim biosalong som sätter guldkant på vistelsen och ett garden gym.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige