Image

AP bygger Wingårdhsritat kontorshus i Kista

BYGG AP Fastigheter ska uppföra ett kontorshus på 20 000 kvadratmeter, med högt ställda miljökrav, i Kista. Fastigheten är ritad av Gert Wingårdh och klar för inflyttning i juni 2010.
Publicerad den 18 Mars 2008

Det nya avtalet och en färsk detaljplan på cirka 120 000 kvadratmeter innebär ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av Kista Terrass. Här arbetar AP Fastigheter med att skapa ett modernt och alltigenom miljöriktigt område för arbete, umgänge och rekreation, mitt i Kista.

- Vi ser en mycket stor efterfrågan på moderna, effektiva lokaler i Kista Terrass, säger Katarina Wåhlin, projektutvecklingschef på AP Fastigheter. Många företag vill sitta i Kista samtidigt som utbudet av nybyggda kontorslokaler är mycket begränsat. På senare tid kan vi även se ett ökat intresse för miljöriktiga fastigheter. Det senare är extra positivt eftersom det är helt i linje med AP Fastigheters vision för bolagets projektutveckling.

AP Fastigheters vision för Kista Terrass är att skapa en modern stadsdel som andas miljöhänsyn och funktion, där omsorgen om människors välbefinnande och företagens tillväxt står i fokus. Allt som byggs i Kista Terrass ska ha minimal miljöpåverkan där den senaste miljötekniken verkar bakom en arkitektur som tar för sig och sticker ut.

JM Entreprenad AB är anlitat som totalentreprenör.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige