Ailon utvecklar 5 000 nya bostäder med utländsk bjässe

Bild: News Øresund – Jenny Andersson


Publicerad den 13 Juni 2019

Skicka till e-post

Bostäder Med över 2 000 enheter under utveckling siktar duon på att bygga ytterligare 3 000 inom en treårsperiod.

Jacob Cronstedt. Bild: Ailon
Jacob Cronstedt.

Aberdeen Standard Investments och den svenska fastighetsgruppen Ailon har nu över 2 000 microliving-enheter under planering eller utveckling – och planer på ytterligare 3 000 enheter under nästa tre år.

Fastighetssverige har tidigare berättat att Aberdeen Standard Investments, tillsammans med Ailon, i höstas bland annat köpte fastigheten Påsen 15 – mer känd som Transformatorverkstaden – för att omvandla den historiska byggnaden till micro-living och co-workingutrymmen. Nu har man alltså växlat upp på bred front.

Redan 2017 skapade duon joint venture i syfte att skapa en skalbar plattform som gav Aberdeen Standard investment exklusiva rättigheter att utveckla microliving-system med en Ailon. Plattformen har sedan dess varit mycket framgångsrik och JV:t har, som ett av de första i sitt slag, kunnat introducera microliving-konceptet i stor skala i Norden.

Projekten omfattar så väl nyproduktion som utveckling av befintliga fastigheter och är de första i en serie microliving-investeringar i större nordiska städer, med stabil befolkningstillväxt.

Målgruppen är studenter, unga yrkesverksamma och företagare och majoriteten av projekten kommer att slutföras under 2020-2021.

– Microliving är ett bra sätt för oss att tillhandahålla kvalitativa hem som människor har råd med, med faciliteter som människor vill ha och på platser där människor vill bo.
– Microliving är ett helt nytt koncept för Norden, men sett till att intresset för de aktuella städerna bara ökar, är det ett koncept som är här för att stanna, säger Christian Schjødt-Eriksen, fondförvaltare i Aberdeen European Residential Opportunities Fund, som investerar i satsningen.

Svenske Jacob Cronstedt, grundare av Ailon:
– Microliving har blivit en integrerad del av den totala tillgångsallokeringen för institutionella investerare i Europa och det finns en stor efterfrågan på denna produkt äveni Norden.
– Sociala och demografiska förändringar och flexiblare sysselsättningsvillkor återspeglas tydligare i microliving än i praktiskt taget alla andra nuvarande bostadstrender. Efterfrågan på små bostäder blir större och större, det är en effekt av de stigande hyrororna i storstäderna, och en ökning av ungdomars självständiga livsstil.


- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Senast från Fastighetssverige Plus

Hotellmagnat kämpar vidare med oslipad diamant

Bygg/Arkitektur Planerna på ett nytt hotell alldeles invid Öresundsbrons fäste drar ut på tiden. Men norrmannen ger inte upp – trots att kommunen är tydliga med att man inte lämnar några garantier.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus

Fastighetssverige på sociala medier


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige
+ Plus
Lucas Lihnell och Atella Fastigheter är på jakt efter projekt. På bilden syns bolagets Brf Tenorbasunen.

Efter kovändningen: Atella jagar nya projektUlrika Hallengren, Ola Orsmark, Olof Andersson och Fredrik Närholm diskuterar det regionala marknadsläget på Fastighetsmarknadsdagen Skåne.

Fastighetsmarknadsdagen Skåne – de tunga aktörerna om läget i regionenDan T Sehlberg och Anders Borg är vd och ordförande i det nya bolaget Sehlhall Fastigheter AB.

Anders Borg ordförande i ny fastighetssatsningEmil Westman, Jakob Dingertz och Thomasine Jener – Savills transaktionsteam växer.

Savills anställer fyra på transaktionssidanEssi Sten ansluter som Finlandschef till Caroline Arehults Hemfosa.

Hemfosa tillsätter FinlandschefPer Berggren och Fredrik Serneholt.

Per Berggren blir delägare i Serneholt EstateLund får en ny tågstation - och en ny stadsdel. På bilden: Källby och Klostergården från söder

Ny stadsdel utvecklas när Lund får ytterligare en tågstationSolna United.

Nästan fullt i Solna UnitedFastighetssverige PLAY


Branschguiden

Christofer Bernebring

Victoria Park rekryterar regionchef från RikshemEn tillbyggnad om 7 500 kvadratmeter kommer att ske på en av Catenas befintliga logistik-anläggningar i Rosersberg, Sigtuna kommun.

Catena bygger ut för Speed Logistics i RosersbergLidl och Lekia tar plats i Arninge Station i Täby

Lidl och Lekia till Arninge Station i TäbyJägmästarbostaden.

Sveaskog avyttrar Jägmästarbostaden till entreprenör från Kalmar+ Plus

Bostäder drar ut på tiden – nu vill politisk trio sätta press på byggherrarna+ Plus

Spelet bakom den spektakulära auktionen i MalmöAnna Marand, Hemsö, Mikael Lundström, Svefa och Sara Östmark, Stenvalvet diskuterar affärsmöjligheter i samhällsfastigheter på Branschens mötesplats i Göteborg den 27 augusti på Posthotellet.

Lokalmarknadsdagen 27/8: Samhällsfastigheter – affärsmöjligheter i snabbväxande segmentAnna Alsborger.

Hemfosa köper för 650 miljoner kronorAnders Nissen, vd för Pandox.

Pandox miljardköper i TysklandEn av de åtta fastigheter som går under klubban i höst.

Jätteauktion att vänta i MalmöBoklok bygger radhus i Rosengård.

Boklok bygger radhus i RosengårdPostnord flyttar tillbaka till Tomteboda.

Postnord flyttar tillbaka till Tomteboda
Se fler nyheter