Image
Prologis bygger på spekulation i Arlandastad.
Prologis bygger på spekulation i Arlandastad. Bild: Arlandastad

Prologis bygger på spekulation i Arlandastad

Bygg/Arkitektur Prologis kommer att utöka sin logistikpark i Arlandastad med ytterligare 7 500 kvadratmeter. Den nya fastigheten byggs på spekulation och kommer att bli en tredje enhet till den existerande byggnaden DC1 i Prologis Park Arlanda. Byggstart är planerad under december 2019 och det förväntas vara färdigställt under Q4 2020.
Publicerad den 12 December 2019

Stockholm fortsätter att var en av de mest snabbväxande städerna i Europa, vilket skapar en allt högre efterfrågan på fastigheter för logistik och e-handel. Samtidigt upplever regionen en historiskt låg vakansgrad på just lager och logistikfastigheter. Mot denna bakgrund har nu Prologis beslutat att bygga ut kapaciteten i Prologis Park Arlanda.

Den nya byggnaden kommer att omfatta 7 500 kvadratmeter med 11,7 m fri höjd, LED-belysning och vara Green Building-certifierad. Efter färdigställande kommer Prologis Park Arlanda att omfatta fem byggnader med en total yta på nära 130 000 kvadratmeter.

– Den här satsningen är en del av vår långsiktiga strategi att stärka vår närvaro i den viktiga och expansiva Stockholmsregionen. När vi ser till nuvarande fundamenta för marknaden, tillsammans med det attraktiva läget, så förväntar vi oss en stark efterfrågan på den nya lokalen, säger Gunnar Gillholm, VP Country Manager at Prologis Nordics.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige