Image

Optimal anlitas för Atollen i Jönköping

Bolag Quadrent ingår ett samarbetsavtal med Optimal för uthyrningen av projektet Atollen i Jönköping.
Publicerad den 30 Juli 2012
Bild: White

Quadrent, som idag har åtta anställda på kontoret i Jönköping, kommer att arbeta tillsammans med Optimal, specialister inom utveckling och uthyrning, och baserade i Stockholm. Optimal har idag tolv anställda.

– Vi förstärker resurserna med ett bra team från Optimal. Optimals stora bredd och kompetens kommer att vara ett stort tillskott i uthyrningsarbetet som är i ett intensivt skede, säger Jörgen Larsson, partner på Quadrent.

– Det är spännande att ha fått uppdraget att vara med i utvecklingen av Atollen och Jönköping. Vi tror att våra erfarenheter och kontakter vid etableringar kommer att vara till stor nytta för att nå kommersiell framgång i det här omfattande stadskärneprojektet, säger Dominika Andræ, partner på Optimal.

Atollen består av tre nya kvarter i Jönköpings city med totalt 13 000 kvadratmeter kommersiell yta bestående av detaljhandel, caféer och restauranger. I dag är cirka 60 procent av ytorna i det första kvarteret uthyrda.

Totalt byggs tre kvarter i tre olika etapper. Totalt omfattar Atollen 42 000 kvadratmeter blandad bebyggelse. Första öppning är planerad till slutet av 2013.

Atollen ägs av Ekblads, Corallen, HSB Göta och Jönköpings kommun. Den totala investeringen uppgår till cirka 800-900 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige