Image

Ny köpare i Rikshems 400-miljonersaffär

Transaktioner I vintras var Rikshem och Arctic Securities överens om en affär där Arctic skulle köpa fyra fastigheter, tre i Umeå och en i Trelleborg, av Rikshem. Värdet i affären uppgick till närmare 400 miljoner kronor. Den affären blev dock aldrig av, det finansiella läget kom emellan. Nu presenteras Lönnbacken som den nya köparen.
Publicerad den 22 Mars 2012
Ilija Batljan. Bild: Rikshem. Bild: Rikshem
Ilija Batljan. Bild: Rikshem.

De fyra äldreboendefastigheterna som Lönnbacken nu köper härrör från portföljen med 16 fastigheter till ett värde av cirka 1,2 miljarder kronor som Rikshem köpte av Akelius i vintras.

Totalt har de en uthyrbar yta om cirka 17 800 kvadratmeter och innehåller cirka 280 lägenheter.
- Lönnbacken satsar på äldeboenden och vi är glada att vi får möjlighet att förvärva dessa fina fastigheter, säger Magnus Edlund, vd Lönnbacken.
- Den finansiella oron förhindrade Arctics planerade förvärv av fastigheterna och vi har bland flertalet intressenter valt Lönnbacken som en långsiktig bra aktör för att äga dessa fastigheter, säger Ilija Batljan, vice vd på Rikshem.

Värdet på affären uppgår till cirka 400 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige