Image

Rikshem AB

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Skrivet om Rikshem AB

Mikael Granath, vd för Willhem, och Anette Frumerie, vd för Rikshem.

Inför valet: Viktigaste frågorna för Willhem och Rikshem

Bolag Inför valdagen tar Fastighetssverige tempen på branschens syn på politiken, dess påverkan på fastighetssektorn och de viktigaste frågorna för framtiden. Idag har turen kommit till Willhem och Rikshem.


Anette Frumerie, vd för Rikshem.

Rikshem minskade förvaltningsresultatet under andra kvartalet

Bolag Rikshem, som ägs av Fjärde AP-fonden och AMF, redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt ökade bolaget sina hyresintäkter med 3,2 procent under perioden och håller fortsatt hög investeringstakt i fastigheter motsvarande 1 249 miljoner kronor (774).


Stockholm.

Rikshem flyttar in hos Folksam

Uthyrning Folksam Fastigheter har tecknat ett nytt hyresavtal med Rikshem. Hyresavtalet gäller drygt 1 100 kvadratmeter kontor i Copper Building på Klara Södra Kyrkogatan 1 i Stockholm. Inflyttning sker under tredje kvartalet 2022.


Fastigheten Lagern 6 som bland annat innehåller Rikshems huvudkontor. Nu säljs fastigheten till Probitas.

Rikshem säljer sitt huvudkontor

Transaktioner Rikshem säljer fastigheten Stockholm Lagern 6 till Probitas AB. Fastigheten har fram tills idag bland annat inrymt Rikshems huvudkontor. Fastigheten omfattar cirka 2 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Sveafastigheter och Rikshem ska bygga ett nytt bostadskvarter i Orminge Centrum. Detaljplanen väntas snart antas.

Centrumkärna får nytt bostadskvarter

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter är med och förtätar med nya bostäder i Orminge centrum. Fastighetssverige berättar mer.


Zdravko Markovski och Siv Malmgren.

Nya ledamöter till Rikshems styrelse

Bolag Vid årsstämma den 24 mars 2022 valdes Siv Malmgren och Zdravko Markovski till nya ordinarie ledamöter i Rikshems styrelse.


Sonja Ståhl.

Rikshem rekryterar Årets Unga Fastighetskvinna 2018

Karriär Rikshem har rekryterat Sonja Ståhl som fastighetschef i Helsingborg. Hon kommer närmast från Willhem och tillträder sin tjänst på Rikshem i början av juni. Hon kommer att ansvara för bolagets fastigheter i Helsingborg omfattande drygt 3500 lägenheter.


Maria André Ahlgren.

Rikshem rekryterar HR-chef

Karriär Maria André Ahlgren har utsetts till ny HR-chef på Rikshem. Hon kommer att ingå i ledningsgruppen och tillträder den 9 mars 2022.


Rikshem har nu förvärvat sitt första projekt i Lund som ligger i stadsdelen Västerbro i Lund.

Rikshem etablerar sig i Lund

Bolag Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag och finns idag på tjugotvå orter runt om i landet. Genom ett samarbete med Huseriet etablerar sig bolaget nu också i Lund. Rikshem finns sedan tidigare i Öresundsregionen med ett stort bestånd i Malmö och Helsingborg.


Rikshem rekryterar Catrin Viksten.

Rikshem rekryterar Catrin Viksten

Karriär Catrin Viksten, idag förvaltningschef på Stenvalvet, blir chef samhällsfastigheter på Rikshem. Tjänsten är nyinrättad och ingår i ledningsgruppen. Catrin tillträder i april 2022.


Lärjungen i Uppsala.

Peab bygger för Rikshem i Uppsala

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga 139 hyresrätter samt garage i Kvarngärdet i Uppsala kommun. Beställare är Rikshem AB och kontraktssumman uppgår till 230 miljoner svenska kronor.


Serneke bygger åt Rikshem.

Serneke bygger 92 lägenheter för Rikshem i Luleå

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Rikshem Samfast Luleå AB om att bygga 92 lägenheter i den växande nya stadsdelen Kronan i Luleå. Ordervärdet uppgår till cirka 105 miljoner kronor.


Anette Frumerie.

Ökat förvaltningsresultat för Rikshem

Bolag Rikshems delårsrapport visar stabil utveckling och minskade kostnader.


Ulrica Messing lämnar Rikshems styrelse som minskas till sex ledamöter. Per Uhlén är fortsatt ordförande.

Messing lämnar Rikshems styrelse

Bolag Vid extra bolagsstämma den 26 oktober 2021 har Ulrica Messing lämnat sitt uppdrag som ledamot i Rikshems styrelse på egen begäran då hon utsetts till landshövding i Blekinge län.


Rikshem bygger nya hyresrätter i Umeå.

Byggstart för 103 hyresrätter i Umeå

Bostäder Den första september tar Rikshem första spadtaget för byggandet av 103 nya hyreslägenheter i stadsdelen Mariehem i Umeå.


Ilija Batljan.

SBB köper 27 fastigheter för 1,25 miljarder kronor

Transaktioner SBB förvärvar genom tre separata affärer 27 fastigheter i Stockholm, Västerås och Helsingborg med en total uthyrningsbar yta om 40 600 kvadratmeter. Fastigheterna i Västerås och Helsingborg säljs av Rikshem.


Bonava förvärvar mark för 120 bostäder av Rikshem.

Bonava förvärvar mark för 120 bostäder av Rikshem

Transaktioner Bonava har tecknat avtal om förvärv av 120 byggrätter i Axelsberg, Stockholm, av Rikshem. Affären uppgår till 229 miljoner kronor och är villkorad av detaljplan med förväntat antagande i början av 2022. De första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det fjärde kvartalet 2024.


Anette Frumerie.

Rikshem: Stabila intäkter och starka marknadssegment

Bolag Förvaltningsresultatet i det första kvartalet uppgick till 275 miljoner kronor (282) där minskningen framförallt beror på fastighetsförsäljningar under 2020. Hyresintäkterna minskade marginellt med 0,1 procent under perioden. För jämförbara fastigheter ökade hyresintäkterna med 0,9 procent.


Peter Strand och Per Uhlén.

Peter Strand till Rikshems styrelse – Per Uhlén ny ordförande

Bolag Vid extra bolagsstämma den 20 april 2021 valdes ordinarie styrelseledamoten Per Uhlén till ny styrelseordförande i Rikshem efter att Bo Magnusson meddelat att han önskar frånträda sitt uppdrag som styrelseledamot och styrelseordförande. Samtidigt valdes Peter Strand till ny ordinarie ledamot.


Anette Frumerie.

Rikshem: Starkt resultat under ett speciellt år

Bolag Rikshem redovisar ett starkt bokslut där hyresintäkterna ökade under 2020 med fyra procent till 3 032 miljoner kronor (2 916), driftsöverskottet ökade med elva procent till 1 760 miljoner kronor (1 586) och fastighetsvärdet ökar till 51,7 miljarder kronor.


Perspektivbild med föreslagen bebyggelse till vänster i bild.

Äldreboende föreslås rivas – ska bli bostäder på platsen

Bygg/Arkitektur Rikshem har planer på att bygga 90 nya bostäder i Bagarmossen på en plats där ett vattenskadat äldreboende förslås rivas


Eriksborg.

Rikshem: "Det är en intressant marknad"

Bolag Rikshem utökade nyligen sitt fastighetsbestånd i Västerås genom förvärv av en projektfastighet innehållande 252 hyresrättslägenheter. Vi frågar Linda Forsell, fastighetschef på Rikshem i Västerås, om de planerar fler förvärv. Fastighetssverige undrar hur stora behoven är och hur transaktionsmarknaden ser ut.


Eriksborg.

Rikshem förvärvar bostadsprojekt i Västerås

Transaktioner Rikshem utökar sitt fastighetsbestånd i Västerås genom förvärv av en projektfastighet innehållande 252 hyresrättslägenheter. Byggstart beräknas till första kvartalet 2021.


Anders Lilja, CFO på RIkshem

Här är Rikshems alla byggstarter

Bolag Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. De har både bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Fastighetssverige frågar företagets finanschef (CFO) Anders Lilja vilka byggstarter de planerar, hur de ställer om verksamheten för att hantera corona och varför kostnaderna för akut underhåll har minskat.


Sandra Isberg.

Libitum-vd blir verksamhetsutvecklingschef på Rikshem

Karriär Sandra Isberg, idag vd på Libitum Sverige, blir verksamhetutvecklingschef på Rikshem. Tjänsten är nyinrättad och ingår i ledningsgruppen. Hon tillträder den 11 januari 2021.


Andrea Cedwall.

Så här är läget på transaktionsmarknaden

Bolag Rikshem sålde nyligen fastigheter i Orminge centrum i Nacka kommun. Fastigheterna omfattar cirka 16 400 kvadratmeter uthyrningsbar area. Fastighetssverige diskuterar med Rikshems transaktionschef Andrea Cedwall. Här vill de växa och det här planerar de kring förvärv och avyttringar.


Serneke bygger åt Rikshem.

Serneke bygger 92 lägenheter för Rikshem i Halmstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Rikshem i Halmstad om att bygga 92 lägenheter i kvarteret Nåden i stadsdelen Fyllinge. Entreprenadsumman uppgår till 107 miljoner kronor.


Projektutvecklaren I am Home har över 1 700 lägenheter som kommer byggstartas under 2021. Niklas Andersson är styrelseordförande.

Projektutvecklaren rekordgasar – ska byggstarta 1 700 lägenheter 2021

Bolag Normalt sett byggstartar projektutvecklaren I am Home mellan 800 och 1 000 bostäder per år – men 2021 kommer att bli något helt annat. För Fastighetssverige berättar grundaren Niklas Andersson om den ovanligt stora projektvolymen som väntar, utmaningarna framöver och hur bolaget ska växa efter det kommande rekordåret.


Andrea Cedwall.

Rikshem säljer i Nacka

Bolag Rikshem säljer fastigheter och byggrätter i Nacka kommun.


Jan Gunneriusson.

Rikshem rekryterar teknisk chef från Vasakronan

Bolag Rikshem har utsett Jan Gunneriusson till teknisk chef. Han tillträder sin tjänst på Rikshem i december och kommer senast från rollen som teknikområdeschef Stockholm City på Vasakronan.


Anette Frumerie, vd på Rikshem.

Rikshem frånträder byggrätter till Wallenstam och Ikano i Uppsala

Bolag Rikshem har frånträtt byggrätter till Wallenstam och Ikano på Kvarngärdet i Uppsala. Företaget har sedan tidigare även avyttrat en byggrätt i området till Besqab.


Niam köper stort bostadsbestånd i Östersund

Transaktioner Rikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till Niam. Försäljningen omfattar totalt cirka 62 500 kvadratmeter fördelat över 13 bostadsfastigheter i Torvalla, Odensala och centrala Östersund.


Rikshem utser ny förvaltningschef

Bolag Rikshem omorganiserar och utser Fredrik Edlund till ny förvaltningschef – men bolaget har fortfarande en vakant plats i ledningsgruppen.


Anette Frumerie tillträdde som vd för Rikshem tidigare i veckan.

Rikshem får sänkt rating

Bolag Kreditvärderingsinstitutet S&P Global sänker Rikshems långfristiga rating ett steg till BBB+ med stabil outlook. Kortfristig rating A-2 samt K-1 på S&P:s nordiska skala bibehålls.


Rikshem lägger locket på om förvärvsplaner

Bolag Villkoren kring kapital och kreditmarginaler har förändrats till följd av corona. Företaget beskriver även för Fastighetssverige sin syn på ägandet i samriskföretagen.


Per Uhlén och Ulrica Messing.

Ulrica Messing och Per Uhlén nya styrelseledamöter i Rikshem

Bolag Vid årsstämman den 4 maj 2020 valdes Ulrica Messing och Per Uhlén till nya ordinarie ledamöter i Rikshems styrelse. Lena Boberg, som avböjt omval, lämnade styrelsen i samband med stämman.


JSB utmanar i söder.

JSB utmanar marknaden i södra Sverige

Bygg/Arkitektur Byggföretaget JSB utökar och öppnar nytt områdeskontor i Jönköping. Den nya etableringen binder ihop företagets verksamheter i Sydsverige med Stockholmsområdet, som geografisk fram till nu varit en blind fläck på kartan.
– Vi har ett dött område idag mellan Växjö och Mälardalen. Nu växer vi i mitten, säger Pether Fredholm, vd på JSB.


Jenny Askfelt Ruud och Katarina Romberg.

Rikshem uppdaterar finansiella mål

Bolag Rikshems ägare, Fjärde AP-fonden och AMF Pensionsförsäkring AB, har uppdaterat Rikshems ägardirektiv med nya finansiella mål.


Helsingborg kopia.jpg

Här är Helsingborgs största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största städer. I dag är turen kommen till Helsingborg, som med sina 145 415 invånare, är landets nionde största stad.


Här är Norrköpings största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största städer. I dag är turen kommen till Norrköping, som med sina 141 676 invånare, är landets tionde största stad.


Anders Lilja, CFO på RIkshem

Nöjdare kunder men större kostnader

Bolag Rikshem har haft ett bra år om man ser till bokslutskommunikén, men en punkt sticker ut: de akuta kostnaderna.
– Det har varit mer än vad som är normalt, säger bolagets cfo Anders Lilja.


Stefan Berg, Anette Frumerie och Joakim Arvius tar alla plats på listan.

Här är kvartalets mest profilerade värvningar

Ranking Fastighetssverige har rankat branschens hetaste rekryteringar under det fjärde kvartalet 2019. Här är hela listan.


Rikshem tillträder samhällsfastigheter i Upplands Bro.

Rikshem tillträder samhällsfastigheter i Upplands-Bro

Transaktioner Rikshem har tillträtt en förskola samt ett äldreboende i Upplands-Bro. Rikshem ökar därmed sin andel samhällsfastigheter i enlighet med planen om att växa inom social infrastruktur.


Anette Frumerie.

Därför går Frumerie till Rikshem

Bolag Anette Frumerie berättar för Fastighetssverige om varför hon lämnar Besqab för att bli vd för Rikshem och vad hon hoppas uträtta i rollen.


Olle Nordström.

…Och så går Besqab vidare efter vd-tappet

Bolag För Fastighetssverige berättar Besqabs styrelseordförande, Olle Nordström, mer om hur bolaget går vidare efter Anette Frumeries avhopp: "Det är klart att det finns tankar".


Anette Frumerie.

Anette Frumerie blir ny vd för Rikshem

Karriär Anette Frumerie lämnar Besqab för att ta över som vd för Rikshem.


Petter Jurdell

Rikshem tecknar 10-årigt ramavtal med JSB

Bolag Rikshem tecknar ytterligare ett ramavtal som syftar till att utmana byggbranschen. Avtalet med byggföretaget JSB, ska bidra till att effektivisera och bygga tusentals hållbara bostäder runt om i landet fram till och med 2029.


Andrea Cedwall blir ny transaktionschef på Rikshem.

Jurdell spår fler affärer med ny transaktionschef

Bolag Petter Jurdell, chef för affärs- och hållbarhetsutveckling på Rikshem, ser rekryteringen av den nya transaktionschefen Andrea Cedwall som ett kap. För Fastighetssverige berättar han om vad hon kommer tillföra bolaget och hur affärsverksamheten kommer utvecklas framöver.


Andrea Cedwall.

Rikshem utser Andrea Cedwall till transaktionschef

Bolag Andrea Cedwall utses till Rikshems transaktionschef. Andrea Cedwall kommer närmast från samhällsfastighetsbolaget Hemsö, där hon bland annat varit transaktionschef. Hon tillträder sin nya tjänst i januari 2020.


Rikshems delårsrapport visar att värdet på bolagets fastighetsportfölj nu överstiger 50 miljarder kronor.

Rikshems portfölj värd över 50 miljarder – så lyckades de

Bolag Rikshems delårsrapport för niomånadersperioden visar på ökade hyresintäkter och ett förbättrat resultat före skatt. Dessutom har värdet på fastighetsportföljen, inklusive bolagets andel av joint ventures, ökat och överstiger nu 50 miljarder kronor. CFO Anders Lilja förklarar för Fastighetssverige hur de lyckats öka värdet – och vilka utmaningar de måste ta sig an för att stärka bolaget ytterligare.


Rikshem vill bygga mer effektivt.

Rikshem tecknar tioårigt avtal för effektiv nyproduktion

Bolag Rikshem har tecknat ett tioårigt avtal med flerfamiljshustillverkaren Sizes.


Rikshem förvärvar en skol- och förskolefastighet i Västerås

Transaktioner Rikshem utökar fastighetsbeståndet genom förvärv av en skol- och förskolefastighet i bostadsområdet Skälby i Västerås. Skolfastigheten hyrs av Skälbyskolan med plats för 525 elever, varav 85 förskoleelever och 440 grundskoleelever. Förvärvet är Rikshems första med fokus på skolfastigheter i kommunen.


Ferdinand Grumme och Boet Bostad har färdigställt 132 hyresrätter i Norrköping.

Boet Bostad har färdigställt 132 hyresrätter i Norrköping

Bygg/Arkitektur Boet Bostads projekt Dörren 16 i Hageby i Norrköping fick den 17 september 2019 godkänt vid slutbesiktning, och samtliga sex huskroppar och 132 lägenheter är därmed färdigställda. Köparen av projektet, Rikshem, har tagit över husen successivt under året allt eftersom de färdigställts, och de tre sista husen är klara för inflyttning från 1 oktober 2019.


Per Uhlén blir tf vd för Rikshem.

Per Uhlén blir tillförordnad vd för Rikshem

Karriär Per Uhlén, idag styrelseledamot för Rikshem, har utsetts till tillförordnad vd för Rikshem från och med den 1 november 2019. Per Uhlén ersätter Rikshems nuvarande vd Sophia Mattsson-Linnala som enligt vad som tidigare meddelats kommer att lämna bolaget den 31 oktober 2019.


Bildextra: Så blir nya Telestaden

Bostäder Planförslaget som ska förvandla Televerkets och Telias tidigare kontorsområde i Farsta till 2 000 nya bostäder samt kontor, skolor och äldreboenden går ut på samråd.


Rikshem förvärvar bostadsprojekt i Halmstad

Transaktioner Rikshem utökar sitt fastighetsbestånd med förvärv av en projektfastighet i centrala Halmstad innehållande cirka 189 hyresrättslägenheter som ska stå färdiga under 2021.


Orminge Centrum.

Magnolia Bostad förvärvar mark av Rikshem

Transaktioner Magnolia Bostad har tecknat avtal om förvärv av delar av fastigheten Orminge 46:1 i Orminge centrum, Nacka kommun, omfattande cirka 10 400 kvm BTA. I direkt anslutning till marken har Magnolia Bostad sedan tidigare även ett markreservationsavtal om 4 700 kvm BTA. På fastigheterna planerar Magnolia Bostad att utveckla cirka 200 boenden och 72 vårdboenden.


Bo Magnusson.

Så går Rikshem vidare efter Mattsson-Linnala

Bolag I veckan meddelade Rikshem att man bryter med nuvarande vd:n Sophia Mattsson-Linnala. För Fastighetssverige berättar nu bolagets styrelseordförande, Bo Magnusson, vilka egenskaper man är på jakt efter i en ny vd, vad man är på jakt efter – och hur man vill att bolaget utvecklas framgent.


Sophia Mattsson-Linnala lämnar Rikshem efter knappt tre år på vd-posten.

Mattsson-Linnala: "Finns andra med starkare profil än jag"

Karriär Efter knappt tre år som vd för Rikshem kliver Sophia Mattsson-Linnala av sitt uppdrag. För Fastighetssverige berättar hon varför hon slutar och hur hon ser på närmsta framtiden.


Sophia Mattsson-Linnala.

Sophia Mattsson-Linnala lämnar som vd för Rikshem

Bolag Rikshems styrelse och Sophia Mattsson-Linnala har kommit överens om att Sophia Mattsson-Linnala lämnar rollen som vd för Rikshem den 31 oktober 2019. Processen för att rekrytera ny vd inleds omgående.


Jacob Bruzelius och Christina Fernström.

Rikshem utser nya chefer

Bolag Jacob Bruzelius, i dag finanschef på Rikshem, utses till bolagets chef för analys och portföljstrategi, och Christina Fernström, i dag tillförordnad finanschef på Rikshem, utses till permanent finanschef på bolaget.


Polismyndigheten hyr 16 000 kvadratmeter i "Hus I” i Telestaden.

Polismyndigheten hyr stort i Telestaden i Farsta

Uthyrning Polismyndigheten har tecknat ett kontrakt om 16 000 kvadratmeter – med cirka 800 arbetsplatser – i Telestaden, Telias gamla kontorsområde i Farsta, som ägs av Rikshem och Ikano Bostad.


Rikshem bygger nya lägenheter i Umeå.

Klart för fler lägenheter i Umeå

Bygg/Arkitektur Rikshem fortsätter att satsa på att bygga hyresrättslägenheter i Umeå. En ny detaljplan för Orrspelet på Mariehem har tagits fram och nu börjar planeringsarbetet för cirka 100 nya lägenheter.


Rikshem, med Elin Sjöstrand som projektchef, vill skruva upp produktionstakten.

Rikshem trampar på gaspedalen

Bolag Rikshem planerar att växla upp tempot och öka fokus på projektutveckling. Elin Sjöstrand, chef projekt, berättar om expansionsplanerna.


Rikshem, med Elin Sjöstrand som projektchef, vill bygga 500–1000 bostäder om året.

Rikshem ökar produktionstakten

Bygg/Arkitektur Rikshem vill bygga 500–1000 lägenheter om året under de närmaste åren. Genom planläggning av befintliga områden beräknas byggbar mark om 400 000 kvadratmeter BTA utvecklas fram till 2022. Nu startar en upphandling av ramavtalsaktörer för ett långsiktigt samarbete med en effektiv nyproduktion.


Rikshem bygger 97 nya bostäder på Sandbacka.

Rikshem bygger 97 nya bostäder på Sandbacka i Umeå

Bygg/Arkitektur Nu påbörjar Rikshem byggnationen av 97 nyproducerade lägenheter på Sandbacka, ett område där bolaget redan har över 200 bostäder. Två nya bostadshus ska uppföras samtidigt som det befintliga bostadsområdet på Sandbackavägen 34 utvecklas.


Rikshem, med Anna-Karin Eriksson som regionchef, bygger i Umeå.

Rikshem bygger i Umeå

Bygg/Arkitektur Nu påbörjar Rikshem byggnationen av 97 nyproducerade lägenheter på Sandbacka, Umeå, ett område där bolaget redan har över 200 bostäder. Två nya bostadshus ska uppföras samtidigt som det befintliga bostadsområdet på Sandbackavägen 34 utvecklas.


Rikshem, Klövern och Hemfosa är alla stora fastighetsägare i Uppsala.

De är störst i Uppsala

Bolag Uppsala kommun ska sälja fastigheter till ett värde av 5,3 miljarder kronor. Fastighetssverige tog en titt på vilka bjässar som bör kunna tänka sig att växa sig än starkare på orten.


Andreas Jensen.

Ny ledamot i Rikshems styrelse

Bolag Andreas Jensen har utsetts till ny ledamot i Rikshems styrelse.


Kalmar.

Rikshem köper i Kalmar

Transaktioner Rikshem har förvärvat en projektfastighet i Kalmar, där ett vårdboende med 60 lägenheter ska uppföras till 2020. Ett 15-årigt avtal är tecknat med Ambea och vårdboendet kommer att drivas av Vardaga. Fastigheten förvärvas från Peab och P&E Persson.


Rikshem köper ett projekt precis intill Väsby pendeltågstation.

Rikshem köper projekt med p-tal noll

Transaktioner Rikshem har förvärvat en projektfastighet, där cirka 70 hyresrätter uppförs i centrala Upplands Väsby. Detaljplanen är den första i Stockholms län som antagits med p-tal noll. Läget och projektets utformning gör att Väsby kommun kan utmana traditionella parkeringsnormer för att främja klimatsmarta transportalternativ.


Lisa Tingström.

Rikshem rekryterar inköpschef

Karriär Rikshem har rekryterat Lisa Tingström som inköpschef. Hon kommer närmast från rollen som upphandlingschef i Österåkers kommun och har erfarenhet från både privat och offentlig sektor.


Stora Bostadsdagen
Petter Jurdell, Rahel Belatchew och Maja-Stina Skarstedt.

Stora Bostadsdagen – stort fokus på coliving

Stora Bostadsdagen Coliving har blivit ett nytt buzzword i bostadsbristens och delningsekonomins Sverige. På Stora Bostadsdagen på Grand Hotel den 20 februari tar vi ett brett grepp om fenomenet.


Rikshem förvärvar projektfastighet i Upplands-Bro

Transaktioner Rikshem har förvärvat ytterligare en projektfastighet i Upplands-Bro. Projektfastigheten innefattar en nyproducerad förskola och ligger i anslutning till det vårdboende som tidigare under året förvärvades av Rikshem. Förskolan uppförs av Odalen Fastigheter och ett 20-årigt hyresavtal har tecknats med Upplands-Bro kommun.


Ett av världens största trähusprojekt byggs i Stockholm

Bygg/Arkitektur Ett av världens största trähusprojekt kommer att byggas i Hagastaden i centrala Stockholm. Det står klart sedan Stockholms stads kommunfullmäktige gett klartecken till projektet Cederhusen, som börjar byggas i januari 2019.


Rikshem köper av Bonava

Transaktioner Bonava säljer ett hyresprojekt i Västerås till fastighetsbolaget Rikshem. Affären omfattar 74 hyreslägenheter med en total lägenhetsarea om strax under 3 600 kvadratemeter fördelat på två hus. Priset är 143 miljoner kronor.


Ska bygga trähus i Stockholms innerstad

Bostäder Folkhem Trä, som ägs av Veidekke och Rikshem är på väg att förvärva två centrala stockholmskvarter för 356 miljoner kronor.


Rikshem halvmiljardköper i Norrköping

Transaktioner Rikshem förvärvar en projektfastighet av Skanska. Projektfastigheten är en bostads- och samhällsfastighet med en total uthyrningsbar area om 11 000 kvadratmeter och förvärvas till ett fastighetsvärde om cirka 490 miljoner kronor.


Rikshem flyttar in hos Atrium Ljungberg

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Rikshem om närmare 1 000 kvadratmeter nybyggda kontorslokaler i Gränbystaden i Uppsala.


"Att öka tryggheten är en huvudfråga"

Karriär För Fastighetssverige berättar Malin Bosaeus, ny hållbarhetschef på Rikshem om hur hon ska arbeta med att växla upp fokus på den sociala hållbarheten inom bolaget.


Rikshem rekryterar hållbarhetschef

Bolag Rikshem har rekryterat Malin Bosaeus som hållbarhetschef. Hon har en bakgrund inom social hållbarhet och kommer närmast från Rise där hon drivit stadsutvecklingsprojekt med fokus på innovation och social hållbarhet.


Rikshem och Colive i samarbete

Bolag Ett nytt bostadssamarbete mellan Rikshem och Colive ska göra det lättare för unga vuxna att hitta eget boende.


Därför lämnar hon Tobin för Rikshem

Karriär För Fastighetssverige berättar affärsutvecklaren Adelina Mehra varför hon lämnar Tobin Properties för Rikshem efter fyra år på bolaget och vilka hon tror är nycklarna till att utveckla bra samhällsfastigheter.


Rikshem rekryterar från Tobin

Bolag Rikshem fortsätter rekrytera. Efter tidigare i veckan rekryterat en bolagsjurist har man nu anställt en ny affärsutvecklingschef.


Rikshem rekryterar bolagsjurist

Bolag Rikshem rekryterar från Fastighetsägarna.


"Det lockade mig till Rikshem"

Karriär Frida Göransson byter snart ut det kommersiella mot samhällsnytta i rollen som ny ekonomichef för RIkshem. För Fastighetssverige berättar hon mer om hur hon hamnade i fastighetsbranschen och vad hon hoppas uppnå på det nya jobbet.


Rikshem rekryterar ekonomichef

Bolag Rikshem rekryterar ny ekonomichef från AMF Fastigheter.


Rikshem förvärvar ytterligare samhällsfastigheter

Transaktioner Rikshem växer inom samhällsfastigheter genom förvärv av två projektfastigheter belägna i Upplands-Bro respektive Staffanstorp.


Rikshem köper för 310 miljoner kronor i Ale

Transaktioner Rikshem utökar sitt bestånd i Ale kommun med en nyproducerad samhällsfastighet om totalt 7 300 kvadratmeter, fördelat på vårdboende och seniorbostäder. Rikshem förvärvar fastigheten av Skanska till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 310 miljoner kronor.


Rikshems fastighetsutveckling utökas med expert inom lantmäteri

Bolag Rikshem rekryterar David Modén som fastighetsutvecklare med inriktning mot lantmäteri. Han kommer att arbeta med att utveckla Rikshems fastighetsbestånd med särskilt ansvar för komplexa fastighetsfrågor kopplade till lantmäteri och värdering samt att arbeta med implementering av digitala lösningar inom bolaget.


Därför går hon från Riksbyggen till Rikshem

Karriär För Fastighetssverige berättar Elin Sjöstrand Olander om sin nya roll och hur hon vill fortsätta positionera Rikshem som utvecklare av attraktiva och hållbara boendemiljöer.


Elin Sjöstrand till Rikshem

Karriär Rikshem har rekryterat Elin Sjöstrand som projektchef. Hon kommer närmast från Riksbyggen där hon innehaft dubbla roller som regionchef Bostad Öst samt tf produktionschef inom affärsområdet bostad.


Rikshems studentbostäder till Bostad Luleå

Bolag Rikshem har tecknat samarbetsavtal med Bostad Luleå som kommer att förmedla Rikshems studentbostäder på orten. Därmed blir Rikshem det första privata bostadsbolaget i Luleå att förmedla sina studentbostäder via Bostad Luleå.


Minskat resultat – så arbetar Rikshem framåt

Bolag De kyliga vintermånaderna ligger bakom Rikshems minskade resultat för första kvartalet. För Fastighetssverige berättar Rikshems ekonomichef om hur man arbetar framåt – och vilka projekt man tror mest på under året.


Minskat resultat för Rikshem

Bolag Resultatet beror enligt vd Sophia Mattsson-Linnala på den kyliga vintern som gav ökade fastighetskostnader.


Rikshem köper 221 lägenheter i Kalmar

Transaktioner Rikshem utökar sitt bestånd i Kalmar med två projektfastigheter om totalt 221 hyresrättslägenheter i Kalmars nya stadsdel Snurrom. De första lägenheterna står klara under året och uthyrningen startar redan under maj.


Ökade hyresintäkter för Rikshem

Bolag Hyresintäkterna för Rikshem har ökat till drygt 2,6 miljarder kronor. Resultatet är i stort sett oförändrat.


Rikshem säljer LSS-fastigheter till Svenska Samhällsfastigheter

Transaktioner LSS-fastigheterna består av mindre förvaltningsenheter om 200-500 kvadratmeter uthyrbar yta per fastighet. Fastigheterna hyrs av kommuner i Stockholms län, eller privata vårdgivare.


Ny yrkeshögskoleutbildning för fastighetsförvaltare

Karriär Efterfrågan på fastighetsförvaltare ökar och nu får Umeå universitet en ny utbildning i fastighetsförvaltning.


Rikshem utser ny CFO

Karriär Anders Lilja blir Rikshems nya CFO och medlem i ledningsgruppen. Han tillträder tjänsten den 1 januari 2018. 


Rikshem köper 257 lägenheter i Västerås

Transaktioner Rikshem stärker sin position i Västerås och utökar beståndet med tre bostadsfastigheter på Lillåudden och Öster Mälarstrand.


Mångmiljardfond tar sikte på nordiska samhällsfastigheter

Transaktioner Infranode har stängt sin första fond och nu ska 4,45 miljarder kronor investeras. För Fastighetssverige berättar Christian Doglia, partner på Infranode, hur mycket man hoppas pumpa in i samhällsfastigheter.


”Jag skulle inte ha varit så frispråkig”

Fredagsprofilen Är Jan-Erik Höjvall alltid ärlig? Vilken är den sämsta affären han gjort? Och när har han som roligast på jobbet? Det och mycket mer berättar Amasten-vd:n i veckans Fredagsprofilen.


Rikshem lämnar Haparanda

Transaktioner Rikshem säljer sju bostadsfastigheter i Haparanda i linje med bolagets strategi att äga, utveckla och förvalta bostäder och samhällsfastigheter i utvalda tillväxtkommuner i Sverige.


Stockholms stad storsatsar på produktionshus för konst i Farsta

Uthyrning Rikshem och Ikano Bostad fortsätter med utvecklingen i Telestaden.


Starkt resultat för Rikshem

Bolag Rikshems hyresintäkter har ökat till 1 996 mkr (1 838), varav 4,7 procent för jämförbara fastigheter. Resultat efter skatt uppgick till 2 244 mkr (1 393) vilket är Rikshems hittills starkaste resultat för perioden januari-september.


Rikshem köper av Helsingborgshem

Transaktioner Rikshem utökar beståndet i Helsingborg genom att köpa 84 bostäder av Helsingborgshem till ett värde av 204 miljoner kronor.  


Rikshem planerar 100 nya bostäder i Umeå

Bostäder Byggnadsnämnden i Umeå har antagit detaljplan för cirka 100 bostäder på Rikshems fastighet på Sandbacka i Umeå.  


Rikshem fortsätter köpa i Uppsala

Transaktioner Rikshem har köpt ytterligare en projektfastighet från Fastighetsförädlarna i Mälardalen. Vård Södra kommer tillsammans med tidigare förvärvet Vård Norra att bli Nordens största vårdboende med totalt 201 lägenheter. 


Familjebostäder flyttar in i Telestaden

Uthyrning Familjebostäder väljer att samlokalisera tre kontor hos Rikshem och Ikano Bostad i Farsta.


Rikshem köper projektfastighet - uppför vårdboende

Transaktioner Projektfastigheten ligger i centrala Uppsala där en samhällsfastighet med 105 nya vårdlägenheter ska uppföras. Säljare är Fastighetsförädlarna i Mälardalen och ett 15-årigt hyresavtal har tecknats med Attendo Sverige. 


Ny HR-chef på Rikshem

Karriär Catharina Kandel har rekryterats som ny HR-chef på Rikshem.


Rikshem köper i Norrköping

Transaktioner Rikshem köper en projektfastighet som innefattar uppförandet av fyra nya bostadshus av Boet Bostad. Därigenom utökar Rikshem sitt tidigare fastighetsbestånd i Norrköping med ytterligare 132 hyresrätter. 


Ragnarsson lämnar Rikshem för Amasten

Karriär Rikshems CFO Hans Ragnarsson har valt att avsluta sin tjänst på Rikshem. Han kommer istället att bli CFO på Amasten.


”Kul att vara tillbaka i hetluften”

Karriär Efter ett och ett halvt år utanför den stora fastighetsscenen: Jan-Erik Höjvall är tillbaka. Så ser han på den turbulenta tiden på Rikshem, hur det påverkat karriären, relationen till Ilija Batljan – och vad han har ägnat sig åt sedan avskedet.


Rikshem utser ny affärs- och hållbarhetsutvecklingschef

Bolag Rikshem stärker sin ledningsgrupp genom att hämta in ny affärs- och hållbarhetsutvecklingschef från Sabo.


Rikshem emitterar sin första euro-obligation

Ekonomi/Finansiering Rikshem har emitterat en obligation i euro för första gången. Obligationen, som är på 300 miljoner euro, har en löptid på sju år och en fast ränta på 1,25 procent.


Rikshem säljer tre fastigheter till Broskeppet

Transaktioner Rikshem säljer tre fastigheter i Stockholm, Göteborg och Halmstad, totalt 325 lägenheter, som inrymmer konceptboende för seniorer under varumärket Boviva.


Veidekke blir delägare i Folkhem Trä

Bolag Veidekke Bostad blir delägare i Folkhem Trä när Rikshem säljer hälften av det helägda bolaget.


Veidekke byggstartar Uppsala View

Bygg/Arkitektur Nu påbörjas bygget av Uppsala View, som ska bli stadens högsta flerbostadshus. Fastigheten innehåller 80 bostadsrättslägenheter som ska stå inflyttningsklara under våren 2019.


Rikshem förändrar i organisation och ledningsgrupp

Bolag Rikshem delar upp förvaltningsorganisationen och inrättar en ny enhet för affärs- och hållbarhetsutveckling – samtidigt förändrar bolaget i ledningsgruppen.


Familjebostäder flyttar till Telestaden

Uthyrning Familjebostäder flyttar i juni delar av sin verksamhet till Telestaden i Farsta. Telestaden är en ny stadsdel under utveckling av Rikshem och Ikano Bostad. 


Ny ledamot i Rikshems styrelse

Bolag Per Uhlén har utsetts till ny ordinarie ledamot i Rikshems styrelse. I samband med bolagsstämman lämnade Ulrika Malmberg Livijn styrelsen.


Rikshem fortsätter köpa i Umeå

Transaktioner Rikshem kompletterar befintligt bostadsbestånd i Umeå med köp av en större samhällsfastighet. 


Ökat resultat för Rikshem

Bolag Rikshem ökade såväl hyresintäkter som resultat efter skatt under 2016.


Rikshem bygger norra Sveriges högsta trähus

Bostäder Rikshem inleder nu byggnationen av det som ska bli 142 nya lägenheter på Mariehem, Umeå.


”Känslan i bolaget är annorlunda”

Bolag Sophia Mattsson-Linnala om första tiden på Rikshem, utmaningar och skillnader mot förra uppdraget – och vad man satsar på i år: ”Producera snarare än förvärva”.


Rikshem köper stort i Umeå

Transaktioner Rikshem köper 800 lägenheter i Umeå av Blackstone, Areim och Lerstenen Invest.


SBB köper av Rikshem – via Högkullen

Transaktioner Högkullen – som nyligen köptes av SBB – fortsätter göra affärer med Rikshem. Efter den stora affären i oktober köper nu Högkullen ytterligare fem fastigheter av Rikshem.


Rikshem rekryterar fastighetsutvecklare

Karriär Carl Caesar inleder sin tjänst som fastighetsutvecklare på Rikshem den 16 januari nästa år.


Rikshem rekryterar arkitekt

Bolag Rikshem har anställt Lovisa Gustavsson som fastighetsutvecklare. Hon kommer närmast från Archus.


K-Fastigheter köper byggrätter av Rikshem

Transaktioner Rikshem säljer byggrätter i Helsingborg till K-fastigheter som kommer att bygga cirka 185 lägenheter i området. Samtidigt tittar Rikshem vidare på fler möjligheter till nya bostäder på Fredriksdal.


Rikshem bygger mest i trä

Bygg/Arkitektur Rikshem är det bostadsbolag i Sverige som bygger flest lägenheter i trä. Det visar en undersökning från Byggfakta som tittat på 800 nybyggnadsprojekt med byggstart från och med 2014.


Rikshem: ”Vill gärna ha en fortsatt dialog”

Bolag Rikshem uttalar sig nu om bakslaget med Värmdö kommun, där man gick miste om en affär värd 645 miljoner kronor.


Rikshems Värmdö-affär stoppas

Transaktioner Affären mellan Rikshem och Värmdö kommun, värd 645 miljoner kronor, har stoppats av politikerna i kommunen.


Ökade hyresintäkter och förbättrat resultat för Rikshem

Ekonomi/Finansiering Rikshem presenterade ökade hyresintäkter och ett förbättrat resultat som uppgick till 1,393 miljarder i sin rapport för tredje kvartalet.


Rikshem säljer 20 LSS-fastigheter till Högkullen

Transaktioner Rikshem har tecknat avtal med Högkullen Omsorgsfastigheter om försäljning av 20 LSS-fastigheter i Stockholms län. Fastighetsvärdet är 210 miljoner kronor och frånträdet är planerat till 1 december 2016.


Järfällahus rekryterar ny vd från Rikshem

Karriär Järfällahus har rekryterat Malin Söderman som ny vd. Hon kommer närmast från Rikshem och tillträder sin nya tjänst 9 januari 2017.


Sophia Mattsson-Linnala tillträder 1 november

Karriär Sophia Mattsson-Linnala kliver in i rollen som vd för Rikshem 1 november.


Lokal aktör köper av Rikshem i Kalmar

Transaktioner Prospecta har i två affärer köpt fyra fastigheter i centrala Kalmar till ett totalt fastighetsvärde om cirka 45 miljoner kronor. I den ena av affärerna är Rikshem säljare.


Ökade hyresintäkter för Rikshem

Bolag Rikshems hyresintäkter ökade till 1 250 mkr (979) under första halvåret.


Fastighetskvinnan
Rikshems Samira Mchaiter och Skanskas Anna Wingqvist är två av finalisterna i Årets Unga Fastighetskvinna. I morgon presenteras den tredje och sista finalisten.

Årets Unga Fastighetskvinna: Finalist nr 2

Fastighetskvinnan Under tre dagar presenterar vi, utan inbördes ordning, de tre finalisterna i utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.
De tre kommer till seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel den 1 september där prisutdelningen äger rum.
Dagens finalist är regionchef för ett av de största fastighetsbolagens största region.


Så här blir Rikshems nya styrelse

Bolag Rikshem ska på en extra bolagsstämma utse en ny styrelse. Bland annat tar en börs-vd plats som ledamot.


Hon blir ny vd för Rikshem

Karriär Nu är Rikshems nya vd utsedd.

Så här blir Rikshems nya styrelse

Bolag Rikshem ska på en extra bolagsstämma utse en ny styrelse. Bland annat tar en börs-vd plats som ledamot.


Fondex-gruppen köper Valsta Centrum

Transaktioner Sigtunahem och Rikshem säljer Valsta Centrum till Fondex-gruppen.


Ny projektchef för Telestaden

Bolag Per Högdin har utsetts till projektchef för Telestaden – Rikshem och Ikano Bostads gemensamma stadsutvecklingsprojekt i Farsta.


Victoria Park och Rikshem i bytesaffär värd 700 miljoner

Transaktioner Victoria Park och Rikshem genomför en bytesaffär – Victoria Park växer i Nyköping och Rikshem i Malmö.


Rikshems ägare skjuter till pengar

Bolag Rikshems ägare, Fjärde AP-fonden och AMF, har genom ett aktieägartillskott tillskjutit 600 miljoner kronor till Rikshem. Aktieägartillskottet går via ägarbolaget Rikshem Intressenter AB.


Rikshem emitterar sin första obligation på den norska kapitalmarknaden

Ekonomi/Finansiering Rikshem har gjort sin första obligationsemission i norska kronor. Total emissionsvolym är 700 miljoner norska kronor och löptiden är på fem år.


Här utvecklar Rikshem och Ikano Bostad Telestaden i Farsta.

Rikshem och Ikano Bostad utvecklar Telestaden

Bygg/Arkitektur Rikshem och Ikano Bostad utvecklar 3 000 nya bostäder i Farsta. På det kontorsområde som Telia nu lämnar kommer företagen att utveckla Telestaden, en stadsdel med såväl bostäder som närservice och arbetsplatser.


Rikshem utökar beställning från Lindbäcks

Bolag Rikshem och Lindbäcks bygg har tecknat avtal om ytterligare 1 000 lägenheter som ett tillägg till de 2 000 lägenheter som avtalades om 2014. Rikshem ska under de kommande åren bygga 5 000 lägenheter och behöver därför utöka beställningen för att möta företagets behov då man redan nu avropat 800 lägenheter från det första avtalet med Lindbäcks.


Byggstart för Rikshem i Gränby

Bygg/Arkitektur I dag tar Rikshem sitt första spadtag för projektet Skulptören i Gränby, Uppsala.


1 500 bostäder planeras i Saltsjöbaden

Bostäder Saltsjöbaden centrum föreslås ersättas av ett nytt centrum fördelat på tre byggnader med bostäder ovanpå. Mellan dagens bensinstation och järnvägsbron vill man även omvandla Saltsjöbadsleden till en stadsgata. 


Rikshem förändrar i organisationen

Bolag Rikshem delar upp affärsutvecklingsenheten i två, och rekryterar en tidigare allmännyttig vd.


Arkitema ritar trähus i Uppsala

Bostäder Arkitema Architects ritar “Skogskvarteret” med 120 lägenheter för Rikshem och Folkhem Trä i Uppsalas nya hållbara stadsdel Ulleråker.


Rikshem och Kalmar kommun bygger Vänskapens hus

Bygg/Arkitektur Rikshem och Kalmar kommun har nu tagit det första spadtaget för byggnationen av Vänskapens hus i Kalmar. Projektet innefattar ett nytt ändamålsenligt modernt vård- och omsorgsboende för både boende och personal.


Nu inleds byggandet av Ulleråker

Bygg/Arkitektur Småa och Rikshem har fått de första markanvisningarna i Ulleråker i Uppsala, där det ska skapas 7 000 bostäder.


Rikshems storaffär i Värmdö hotas

Transaktioner Rikshems planerade 645-miljonersaffär i Värmdö har stött på hinder – orsakerna är turbulensen i Rikshem och att Socialdemokraterna och Kristdemokraterna tvekar.


Ny vd och styrelse på Rikshem

Bolag I samband med att Jan-Erik Höjvall lämnar som vd för Rikshem har Sven-Göran Svensson utsetts till tillförordnad vd.


Rikshems ägare utökar back up-åtaganden

Bolag Rikshems ägare, AMF och Fjärde AP-fonden, har förlängt och utökat volymen av sina back up-åtaganden.


Mats Mared lämnar Rikshem

Bolag Rikshems ordförande Mats Mared lämnar bolagets styrelse. Det meddelade han på torsdagseftermiddagen i ett pressmeddelande.


Höjvall på väg bort från Rikshem

Bolag Rikshems ägare är nu överens om att Jan-Erik Höjvall inte är rätt person att leda Rikshem in i framtiden.


Rikshem nära förvärv från Värmdö kommun

Transaktioner Värmdö kommun planerar att sälja fastigheter till Rikshem för 645 miljoner kronor.


Ilija om sin nya satsning: ”15-20 miljarder om fem år”

Bolag Ilija Batljan friades i stort sett helt i granskningen av Rikshem.
Nu berättar han för Fastighetssverige om känslorna kring det som har hänt – och om sitt nya bolag.
- Målet är att ha ett fastighetsvärde om 15-20 miljarder kronor om fem år.


Ilija Batljan startar eget fastighetsbolag

Bolag Ilija Batljan slipper i stort sett från all kritik i KPMG:s granskning.
Nu satsar han på sitt eget fastighetsbolag.


Rikshem: Höjvall blir kvar som vd

Bolag Nu är granskningsrapporten kring Rikshem klar.
Jan-Erik Höjvall har fortsatt förtroende som vd – men styrelsen var oenig i frågan.


Rikshem: Granskaren begär mer tid igen

Bolag Återigen begär Martin Krüger på KPMG som granskar Rikshem mer tid.


Rikshem miljardköper i Östersund

Transaktioner Rikshem köper närmare 1 700 lägenheter av det kommunala bostadsbolaget Östersundshem för 1,1 miljarder kronor.


Oenighet i ägandet i Rikshem

Bolag Uppgifter till Dagens Industri gör gällande att AMF kräver att vd Jan-Erik Höjvall avgår.
AP4 vill dock att han stannar kvar.


Rikshem: Granskningstiden förlängs igen

Bolag Martin Krüger, revisor på KPMG, som har uppdraget att granska representation, resor och förekomsten av intressekonflikter i Rikshem har begärt utökad tidsfrist för att kunna slutföra sin granskning.


Rikshem förlänger granskningstid

Bolag KPMG-revisorn Martin Krüger överlämnade på måndagseftermiddagen granskningsrapporten avseende resor, representation och risk för potentiella intressekonflikter i Rikshem. Styrelsen beslutade därefter att ge granskaren i uppdrag att fördjupa vissa avsnitt i granskningen. Det innebär att granskningstiden förlängs med fyra dagar.


D Carnegie och Rikshem i bytesaffär

Transaktioner D Carnegie och Rikshem genomför en bytesaffär: D Carnegie köper i Uppsala och Rikshem i Solna.


KPMG granskar Rikshem

Bolag Rikshems styrelseordförande Mats Mared har beslutat att Martin Krüger, auktoriserad revisor och partner på KPMG, ska utföra den av styrelsen beslutade granskningen av Rikshem.


Grannar överklagade – Rikshem betalade

Juridik Rikshems bygglov i Kista bröt mot detaljplanen och överklagades av grannarna. Då betalade Rikshem för att överklagandena skulle dras tillbaka.
Rikshem inleder nu en oberoende granskning efter den senaste tidens turbulens i bolaget.


Newsflash

Bostadsbolag öronmärker lägenheter till flyktingar

Bostäder Uppsala kommun, Uppsalahem, Rikshem och Studentstaden har tagit ett gemensamt beslut att öronmärka bostäder till flyktingar med permanent uppehållstillstånd.


Rikshem prisas för hög avkastning

Bolag Rikshem har tilldelats MSCI European Property Investment Awards för Sverige. Priset går till det svenska fastighetsbolag som haft högst totalavkastning de senaste tre åren. Priset delas ut för 17:e gången och baseras på siffror fram till december 2014.


Rikshem miljardköper av Akelius

Transaktioner Rikshem köper närmare 1 700 lägenheter av Akelius i Haparanda, Umeå och Östersund. Affären omfattar 47 bostadsfastigheter på totalt 120 000 kvadratmeter. Köpeskillingen uppgår till närmare 1,9 miljarder kronor.


Första spadtaget för nya bostäder i Uppsala

Bostäder Rikshem tar första spadtaget vid Bruno Liljeforsgatan i Gränby för att starta byggandet av totalt 900 nya bostäder.


Följer med fastigheterna till Rikshem

Karriär Ulf Ohlsson, i dag områdeschef på Lulebo, blir Rikshems fastighetschef i Luleå. Han tillträder sin nya tjänst i samband med att Rikshem tillträder fastigheterna bolaget har köpt av Lulebo.


Rikshem rekryterar nya chefer från traineeprogram

Karriär Rikshem satsar stort på nybyggnation. Bland annat bildades nyligen ett gemensamt bolag med Veidekke Bostad för köp och utveckling av ägande- och bostadsrätter. Carl Lundh, tidigare trainee och affärsutvecklare, blir Rikshems chef för Brf-utveckling.


Rikshem utvecklar bostadsrätter – bildar bolag med Veidekke

Bolag Rikshem och Veidekke Bostad bildar ett gemensamt bolag för förvärv och utveckling av ägande- och bostadsrätter. Redan i slutet av året släpps de första bostäderna till försäljning.


Rikshem bygger i trä

Ekonomi/Finansiering Rikshem planerar att under de kommande två åren emittera en miljard kronor i gröna obligationer för att bygga fler än 1 000 lägenheter i trä.


Rikshem bygger bostäder i Luleå

Bostäder Rikshem presenterade i går planerna för 110 hyresrätter på Klintbacken i Luleå. Tanken är att byggstarta till sommaren och att inflyttning sker under 2017.


Rikshem kommenterar mediauppgifter

Bolag Rikshem väljer nu att, via styrelseordföranden Mats Mared, kommentera de senaste dagarnas uppgifter i media:
”Med anledning av senaste dagarnas artiklar om Rikshem i Dagens Industri och Aftonbladet och de felaktigheter/missuppfattningar som där förekommer, vill jag som ordförande i Rikshem göra följande förtydliganden.”, skriver Mared i ett pressmeddelande.


”Riksbanken har fel beräkningsunderlag”

Bostäder Riksbankens analyser om hushållens skulder bygger på svagt faktaunderlag. Beräkningen av skuldkvoten tar inte hänsyn till att Sverige har ett skattefinansierat välfärdssystem och att svenska hushåll har en innestående tillgång genom socialförsäkringssystemet, menar Veidekke och Rikshem, som har låtit Evidens granska fem påståenden om skuldsättningen och bostadsmarknaden i Sverige.


Lulebo bygger nytt och erbjuder fastigheter till försäljning

Bygg/Arkitektur Lulebo kommer att bygga 565 lägenheter de närmaste åren. Det rör sig om nyproduktioner på Kallkällan, Björkskatan, Bergnäset, Mjölkudden, Stadsön och i Råneå samt påbyggnader på befintliga hus i centrum och på Örnäset.


Värmdös storaffär klar – säljer till Rikshem

Transaktioner Värmdö kommun säljer 49 procent av Värmdö Bostäder och delar av det kommunala fastighetsbeståndet till Rikshem för cirka 1,4 miljarder kronor. Rikshem kommer även att bygga ytterligare 500 bostäder på mark som ska förvärvas av kommunen.


Rikshem tog första spadtaget för nytt bostadsområde i Kalmar

Bygg/Arkitektur I förra veckan togs det första spadtaget för nyproduktion av lägenheter i Djurängen, Kalmar. Vid spadtaget närvarade bland andra samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S) och Jan-Erik Höjvall, vd på Rikshem.


Riksbyggen går in i Rikshems Gränby

Transaktioner Rikshem har tecknat avtal med Riksbyggen om 10 000 kvadratmeter byggrätter i Gränby, Uppsala.


Handelsträdgårdens omvårdnadsboende
i Karlskrona utses till Bästa äldres boende

Bostäder Nu har vinnaren i PRO:s och Rikshems tävling Bästa äldres boende utsetts. Vinnare blev omvårdnadsboendet Handelsträdgården, som mottog en prischeck på 50 000 kronor av äldreminister Åsa Regnér.


”Nu vänder vi kapitalströmmarna”

Transaktioner Niklas Nordström ser Rikshem-affären som en vändpunkt för Luleå.
- Nu vänder vi kapitalströmmarna upp hit för första gången, säger han.


Nordström: Vi har fler affärer på gång

Transaktioner I förra veckan blev det klart med affären där Rikshem får köpa 1 600 bostäder och sju samhällsfastigheter i Luleå av kommunala Lulebo. Värdet i den affären är cirka en miljard kronor. Nu berättar Luleås kommunalråd Niklas Nordström (S) för Fastighetssverige att man har fler affärer på gång.

”Nu vänder vi kapitalströmmarna”

Transaktioner Niklas Nordström ser Rikshem-affären som en vändpunkt för Luleå. - Nu vänder vi kapitalströmmarna upp hit för första gången, säger han.


Newsflash

Rikshem storsatsar i Luleå – köper 1 600 bostäder

Transaktioner Rikshem etablerar sig i Luleå genom köp av 1 600 bostäder och sju samhällsfastigheter. I köpet ingår även att Rikshem ska bygga minst 560 nya bostäder.


Ikano Bostads Robert Jaaniste, Whites Monica von Schmalensee och Rikshems Ilija Batljan.

Gör bostäder av Telia Soneras kontor

Transaktioner Rikshem och Ikano Bostad köper Telia Soneras huvudkontor i Farsta av Nordisk Renting.
Ambitionen på sikt är att skapa 3 000 bostäder i området.


Ilija Batljan önskar sig mer konkurrens

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Rikshems vice vd Ilija Batljan ser positivt på Uppsala.
- Vi går mot ett digitalt näringsliv där kunskap och innovation blir vad järnmalm var för 100 år sedan. Det talar till Uppsalas fördel, sa han på Fastighetsmarknadsdagen.
Han berättade också om vad han önskar från stadens politiker.


Första spadtaget för bostäder i Märsta

Bostäder På torsdag tas det första spadtaget för Rikshems nyproduktion av lägenheter i området Norrbacka i Märsta.


Rikshem köper allmännyttigt bolag för 720 miljoner kronor

Transaktioner Rikshem köper ett allmännyttigt bolag med 652 lägenheter. Rikshem kommer också att få markanvisningar för 150-200 hyreslägenheter i kommunen.


Rikshem ger ut grön obligation på 700 miljoner

Ekonomi/Finansiering Rikshem ger ut sin fjärde gröna obligation – den ska finansiera ett flertal stora Rot-renoveringsprojekt.


Klart att Rikshem köper i Kalmar

Transaktioner Rikshem köper Kvarteret Flintan 1 och Gnejsen i Kalmar av HSB Sydost. Fastigheterna inrymmer en kontrakterad yta av cirka 35 000 kvadratmeter.


Rikshem köper i Malmö

Transaktioner Rikshem köper en bostadsfastighet i Slottsstaden i Malmö med 199 lägenheter och en total uthyrningsbar yta om 11 700 kvadratmeter. Säljare är Hyresbostäder i Malmö AB och tillträde sker i slutet av april.


Rikshem köper i Orminge

Transaktioner Rikshem har köpt två samhällsfastigheter vid Orminge centrum. Dessutom har man köpt mark för bostadsutveckling.


Hederos lämnar Rikshems styrelse - tre nya klara

Karriär AMF Fastigheters vd Mats Hederos lämnar Rikshems styrelse. Hans ersättare, samt ytterligare två personer, är klara.


Rikshem rekryterar kommunikationschef

Karriär Jennie Wolmestad tillträder den nya rollen som kommunikationschef på Rikshem. Hon kommer närmast från Com Hem.


Besqab rekryterar Sofia Ljungdahl

Karriär Besqab har anställt Sofia Ljungdahl som ny affärschef. Hon kommer närmast från Rikshem och har också jobbat för JM och Peab.


Rikshem säljer i Norrköping

Transaktioner Rikshem säljer 170 lägenheter i Norrköping till Eklöfs Fastighets AB.


Industrihus säljer till Rikshem

Transaktioner Industrihus i Västerås har sålt fastigheten Vaktchefen 2 som är en vårdfastighet på området Viksäng i Västerås. Köpare är Rikshem och tillträdet har skett.


Rikshem över 25 miljarder

Bolag Rikshems fastighetsvärde uppgår i bokslutet för 2014 till 25 160 miljoner kronor (19 982).


Rikshem köper av norrmän i Malmö

Transaktioner Rikshem köper sex bostadsfastigheter med 135 lägenheter i Malmö av det norska bolaget Svensk Boligutleie.


Rikshem erbjuder sommarjobb till 155 ungdomar

Bolag I år välkomnar Rikshem 155 ungdomar i åldern 16-19 år som bor i Rikshems fastigheter att sommarjobba. Rikshems sommarjobbsplatser har ökat för varje år sedan starten 2011.


Rikshem köper i Kalmar

Transaktioner Rikshem köper 230 lägenheter i Kalmar.


Rikshem ökar rambeloppen för kapitalmarknadsprogrammen

Ekonomi/Finansiering Rikshem har ökat rambeloppet för sitt företagscertifikatprogram från 6,5 till 8,5 miljarder kronor. Rambeloppet för MTN-programmet har ökats från 5 till 10 miljarder kronor.


Ilija Batljan till
Fastighetsmarknadsdagen

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Rikshem har genomfört flera stora förvärv i Östergötland. Den 5 februari kommer vice vd:n Ilija Batljan till Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland för att berätta om bolagets framtida planer.


Lindbäcks bygger 484 lägenheter i Mälardalen

Bygg/Arkitektur Lindbäcks Bygg drar nu igång två stora byggprojekt för Rikshem. I Uppsala bygger Lindbäcks 366 hyresrätter och i Kista 118 lägenheter.


Tufvesson tar ett kliv upp inom AMF

Karriär AMF planerar att utöka och diversifiera sin fastighetsportfölj de närmaste åren. Som ett led i detta blir Martin Tufvesson ny fastighetsansvarig inom kapitalförvaltningen i AMF.


De bygger i Frihamnen

Bygg/Arkitektur Inom kort görs den första markanvisningen i Frihamnen, Göteborg.
En bedömningsgrupp har nu valt ut åtta aktörer som ska inleda utvecklingen av den nya stadsdelen.
Teamet bakom byggnationen garanterar 500 nyproducerade hyreslägenheter till låg hyra i minst 15 år.


Rikshem storsatsar i Nacka

Transaktioner Nacka kommun planerar att sälja drygt en fjärdedel av sitt bestånd av samhällsfastigheter till Rikshem för 1,8 miljarder kronor. Samtidigt åtar sig Rikshem att bygga 500 hyresrätter i kommunen.


Rikshem uppe i nästan 22 miljarder

Bolag Rikshems fastighetsbestånd värderas i niomånadersrapporten till 21 987 miljoner kronor.


Ilija Batljan, Per Berggren, Mikael Lundström och Magnus Edlund.

Fastighetsmarknadsdagen: Samhällsfastigheter – hetare än någonsin

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm Ilija Batljan, Rikshem, Per Berggren, Hemsö, Mikael Lundström, NAI Svefa, och Magnus Edlund, Lönnbacken, kommer att diskutera investeringsmöjligheter i samhällsfastigheter under Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm.


Rikshem tar steget in i Malmö

Transaktioner Rikshem gör nu sitt första förvärv i Malmö. Bolaget köper två fastigheter med 212 studentlägenheter.


Rikshem halvmiljardköper i Stockholmsområdet

Transaktioner Rikshem köper 43 samhällsfastigheter – främst vård- och gruppboenden – med total yta om 23 318 kvadratmeter. Majoriteten av fastigheterna ligger inom Stockholms stad.


Rikshem branschbäst på att anställa sommarjobbare

Event Rikshem är det företag i branschen som är bäst på att anställa sommarjobbare. Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter.


Rikshem bygger trygghetsboende i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Rikshem siktar på att bygga 48 nya lägenheter i ett trygghetsboende i Helsingborg.
Beräknad byggstart är i november 2014 och beräknad inflytt är i januari 2016.


Rikshem byggstartar i Kalmar

Bygg/Arkitektur Rikshem startar om- och tillbyggnad av vård- och omsorgsboendet på Smedängen i Kalmar. Det nya boendet omfattande drygt 8 600 kvadratmeter ombyggd och 1 800 kvadratmeter nybyggd yta blir ett vård- och omsorgsboende med 68 moderna och anpassade lägenheter.


Här är årets mest intressanta affärer

Fastighetskvinnan NAI Svefas analyschef Åsa Henninge kommer på seminariet Fastighetskvinnan att analysera de tre, i hennes tycke, mest intressanta transaktionerna på den svenska fastighetsmarknaden det senaste året – redan nu kan vi avslöja vilka affärer det rör sig om.
Seminariet hålls på Grand Hotel i Stockholm på onsdag om en vecka – sista anmälningsdag är i morgon.Rikshem köper i Kalmar

Transaktioner Rikshem köper 32 000 kvadratmeter bostäder och samhällsfastigheter i Kalmar. Säljare är en lokal aktör som säljer i samband med att ägaren går i pension.


NCC bygger för Rikshem i Helsingborg

Bygg/Arkitektur NCC har fått byggordern för Rikshems första nyproducerade hyresrätter i Helsingborg.
Ordervärdet för de 68 hyresrätterna är 80 miljoner kronor.


Branschen riktar skarp kritik mot Företagsskattekommittén

Juridik För att få i gång investeringar i nya hyresrätter vore en översyn av beskattningen motiverad. I stället lanserar Företagsskattekommittén ett förslag som ytterligare diskriminerar hyresrätter som upplåtelseform, skriver representanter för sju bostadsföretag på Svd Debatt.


Ny ledningsgrupp i Rikshem

Bolag Tre nya personer tar plats i ledningsgruppen för Rikshem, som också tillsätter nya enhetschefer.


Åbrädden i Helsingborg vinner Rikshem-tävling

Event Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Åbrädden i Helsingborg till Bästa äldres boende. Priset på 50 000 kronor ska komma verksamheten och hyresgästerna till godo.


Rikshem i storsatsning tillsammans med Folkhem

Bolag Rikshem inleder ett samarbete med Folkhem med ambitionen att bygga 4 000 bostäder – samtliga i trä – i Stockholm.


Ilija: Därför går jag på seminariet Fastighetskvinnan

Fastighetskvinnan För Rikshems vice vd Ilija Batljan är det en självklarhet att gå på seminariet Fastighetskvinnan 2014.
- Om branschen ska utvecklas måste vi rekrytera bredare. Vi måste få in fler kvinnor och personer med utländsk bakgrund till branschen. Event som Fastighetskvinnan kan bidra till detta - det är ett viktigt seminarium med ett bra program, säger Ilija Batljan.


JM får 20 miljoner när Rikshem köper

Transaktioner Rikshem köper ett vårdboende i Södertälje av RBS Nordisk Renting. JM, som sålde fastigheten till RBS 1999 erhåller nu 20 miljoner kronor i resultatdelning.


Rikshem storsatsar – beställer 2 500 lägenheter

Bygg/Arkitektur Rikshem har gett Lindbäcks Bygg i Piteå en order på 2 000 lägenheter, en beställning som kan utökas med ytterligare 500 lägenheter.
- Det här är den största satsningen i Sverige på hyresrätter sedan miljonprogrammet, säger Rikshems vice vd Ilija Batljan till Fastighetssverige.


Rikshem ger ut grön obligation för bostadsrenovering

Bolag Rikshem ger ut gröna företagsobligationer. Rikshem har en projektportfölj som omfattar ny- och ombyggnadsprojekt, alla med högt ställda miljökrav. Det är huvudsakligen miljöupprustningen och renoveringen i Gränby, Uppsala som den gröna obligationen finansierar.


Rikshem köper mer i Helsingborg

Transaktioner Rikshem köper två fastigheter med 26 lägenheter i Helsingborg.


Batljan: ”De borde sköta sin uppgift, inte leka politiker”

Sverige Rikshems vice vd Ilija Batljan riktar skarp kritik mot Riksbanken och dess chef Stefan Ingves.
- De borde sköta sin uppgift istället för att leka politiker, säger Batljan till Fastighetssverige.


Rikshem bygger hyresrätter av äldreboende

Bygg/Arkitektur Rikshem bygger om ett tidigare äldreboende i Uppsala till 31 hyresrätter.


Rikshem köper bland annat servicehusen i Bohus centrum.

Rikshem kvartsmiljardköper i Ale

Transaktioner Rikshem köper sju fastigheter av kommunala Alebyggen.
- Folk har inte förstått hur nära Göteborg Ale ligger, säger Rikshems vice Ilija Batljan till Fastighetssverige.


Rikshem köper tio fastigheter

Transaktioner Rikshem köper tio fastigheter innehållande 439 lägenheter i Södertälje.


Lindbäcks får uppdrag av Rikshem värt 147 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Byggföretaget Lindbäcks har fått en ny stor order i Stockholmsområdet. Företaget har av Rikshem fått uppdraget att bygga 148 lägenheter i Knivsta. Projektets ordervärde är totalt 147 miljoner kronor.


Rikshem miljardemitterar obligationslån

Ekonomi/Finansiering Rikshem har genomfört de första emissionerna under sitt MTN-program.


Starkt 2013 för Rikshem

Bolag Rikshem presenterar starka siffror för 2013. Bland annat har man ökat totalresultatet från 321 miljoner kronor till 1 456 miljoner kronor.


Rikshem köper 325 lägenheter

Transaktioner Rikshem köper tre fastigheter med boende för målgruppen 55+, i Göteborg, Halmstad och Stockholm. Säljare är Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv och SEB Trygg Liv Holding.


Rikshem upprättar MTN-program

Ekonomi/Finansiering Rikshem upprättar ett MTN-program med ett rambelopp på fem miljarder kronor. Rikshem har tidigare emitterat tre icke noterade obligationer om totalt 2,7 miljarder kronor. Kommande obligationsemissioner kommer att genomföras under MTN-programmet.


De får uthyrningsuppdrag av Rikshem i Knivsta

Bolag Rikshem har gett en uthyrningskonsult uppdraget att hyra ut butikslokaler vid det nya Sågverkstorget i Knivsta.


Rikshem bygger i Knivsta

Bygg/Arkitektur Rikshem bygger 148 lägenheter i nära anslutning till tågstationen i Knivsta.

De får uthyrningsuppdrag av Rikshem i Knivsta

Bolag Rikshem har gett en uthyrningskonsult uppdraget att hyra ut butikslokaler vid det nya Sågverkstorget i Knivsta.


Rikshem lämnar Ängelholm

Transaktioner Rikshem har inte lyckats växa i Ängelholm och säljer nu sitt bestånd om 316 lägenheter där.


Rikshem köper i Nyköping

Transaktioner Rikshem köper en fastighet med 28 lägenheter i centrala Nyköping från Bengt Nordqvist.


Rikshem vill bygga 600 ungdomslägenheter på Lidingö

Bygg/Arkitektur Rikshem har inlett en dialog med Lidingö kommun om både påbyggnad av befintliga hus och förtätning för att kunna bygga 600 ungdomsbostäder i Käppala.


Rikshem köper av HSB

Transaktioner Rikshem har köpt två vård- och omsorgsboenden av HSB, i Linköping och Jönköping.


Rikshem genomför miljardemission

Ekonomi/Finansiering Rikshem har genomfört en obligationsemission om en miljard kronor. Obligationen löper på 24 månader till en rörlig ränta om Stibor + 0,4 procent och är icke säkerställd.


AMF Fastigheter tillsätter vice vd och rekryterar ny transaktionschef

Karriär AMF Fastigheter har genom en intern lösning tillsatt en vice vd. Dessutom rekryterar men en ny transaktionschef som närmast kommer från Atrium Ljungberg.


Rikshem i ny satsning – bygger bostadsrätter

Bygg/Arkitektur Rikshem ska bygga 51 bostadsrätter i Knivsta.
- Det här är startskottet för vår satsning på produktion av bostadsrätter, säger Rikshems vd Jan-Erik Höjvall.


Rikshem köper stort av Helsingborgshem

Transaktioner Rikshem köper 865 lägenheter av Helsingborgshem för 720 miljoner kronor.

Helsingborgshem: Möjliggör storsatsning på hyresrätten

Transaktioner Helsingborgshem ska använda kapitalet från försäljningen till att bygga nytt och rusta upp sitt bestånd.


Två finalister utsedda i Rikshems äldreboendetävling

Event Rikshem och PRO har tillsammans med en jury utsett Tullbacken i Jämshög och Vigs Ängar i Köpingebro till de två finalister som tävlar om priset på 50 000 kronor.


Rikshem och Wallenstam i bytesaffär om 1,4 miljarder kronor

Transaktioner Rikshem köper 540 lägenheter i Helsingborg av Wallenstam som köper 269 lägenheter i Göteborg av Rikshem. Tillsammans med investeringar i Uppsala uppgår värdet i affären till 1,4 miljarder kronor.


Storaffär om 1 045 lägenheter i Norrköping

Transaktioner Kommunala Hyresbostäder i Norrköping säljer 1 045 lägenheter i Norrköping till ett underliggande värde av cirka 670 miljoner kronor.


Rikshem köper stort i Helsingborg

Transaktioner Rikshem köper 32 fastigheter med 698 lägenheter i Helsingborg.


Rikshem och PRO arrangerar tävling

Event Rikshem och PRO utlyser tävlingen Bästa äldres boende. Priset på 50 000 kronor ska uppmärksamma förutsättning för gemenskap och trivsel, men också byggnadens utformning och estetik. Prissumman ska komma hyresgästerna till del, inte fastighetsägaren eller företaget som bedriver verksamheten.


Rikshem genomför en första obligationsemission

Ekonomi/Finansiering Rikshem har genomfört sin första obligationsemission, till en väldigt låg ränta. Obligationslånet ska bland annat användas till att amortera banklån.


Ny regionchef på Rikshem

Karriär I samband med en omorganisation har Rikshem utsett Magnus Normansson till ny regionchef för Mälardalen. Han har tidigare arbetat på bland annat Structor FM Projektutveckling och Jernhusen.


Newsflash

Rikshem köper för 700 miljoner i Södertälje

Transaktioner Rikshem köper för drygt 700 miljoner kronor i Södertälje. Det rör sig om hyresfastigheter och äldreboenden med en total uthyrbar yta om cirka 55 000 kvadratmeter.


Rikshem köper i Helsingborg

Transaktioner Rikshem köper fyra fastigheter med 109 lägenheter i Helsingborg.


Rikshem säljer sin del i Studentstaden – och köper 1 000 lägenheter

Transaktioner Rikshem säljer sina 49 procent av Studentstaden till Uppsalahem som därmed blir hundraprocentig ägare av bolaget. Köpeskillingen uppgår till 1,4 miljarder kronor.
Samtidigt köper Rikshem 1 000 studentlägenheter på Kantorsgatan av Studentstaden.


Rikshem planerar bygga nytt i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Rikshem planerar för nybyggnation av 400 – 450 lägenheter i stadsdelen Fredriksdal i Helsingborg.


Sigtunahem miljardsatsar på upprustning

Bygg/Arkitektur Sigtunahem satsar 1,1 miljarder på ombyggnad av 2 000 lägenheter de närmaste fem åren.


Rikshem köper trygghetsboende i Helsingborg

Transaktioner Rikshem köper trygghetsboendet Bikupan i fastigheten Träsket 8 på Flogatan 12 i Helsingborg.


Här är Timans nya jobb

Karriär Stefan Timan lämnade posten som chef för bostadsfastigheter på Rikshem i februari. Här är hans nya tjänst.


Rikshems tuffa
hyresförhandling i Gränby klar

Bostäder Rikshem och Hyresgästföreningen är efter en längre tids förhandling nu överens om hyrorna avseende renovering för ombyggnadsetapp 1, med 281 lägenheter, i Gränby. Hyresöverenskommelsen innebär att befintliga hyresgäster kommer att ha valfrihet mellan två olika renoveringsnivåer.


Rikshem i halvmiljardköp i Kalmar

Transaktioner Rikshem köper kommunägda fastigheter i Kalmar för drygt en halv miljard kronor. Dessutom ska bolaget investera 200 miljoner kronor i ombyggnader av äldreboenden.


Rikshem köper i Knivsta

Transaktioner Rikshem köper bostadsfastigheten Knivsta Särsta 3:25 med drygt 70 lägenheter i Knivsta utanför Stockholm. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 80 miljoner kronor.


Nyköpingshem säljer för en halv miljard

Transaktioner Nyköpingshem genomför den största försäljningen i bolagets historia när 21 fastigheter, innehållande 895 lägenheter, byter ägare.


Rikshem premiärköper i Huddinge

Transaktioner Rikshem köper två fastigheter med 63 seniorbostäder i Huddinge. Det är bolagets första affär där. Dessutom köper man tre fastigheter i Norrköping. Totalt uppgår investeringen till 130 miljoner kronor.


Rikshem emitterar företagscertifikat

Bolag Rikshem har genomfört en första emission under ett nyupprättat företagscertifikatprogram. Programmet ger Rikshem möjlighet att emittera företagscertifikat inom en ram om två miljarder kronor.


Optimal utvecklar Valsta

Bolag Sigtunahem och Rikshem väljer Optimal för att utveckla Valsta centrum.


Rikshem köper från HSB i Västerås

Transaktioner Rikshem förvärvar 89 lägenheter från HSB Polarhus AB i Västerås. Affären omfattar två äldreboenden med 45 lägenheter och åtta gruppboenden med 44 lägenheter. Uthyrningsbar yta är cirka 7 540 kvadratmeter.


Höjvall stödjer tillfälliga bostäder i hemorten

Bygg Det råder bostadsbrist i Pajala – men bara så länge gruvan lever.
Pajalasönerna Jan-Erik Höjvall, vd för Rikshem och Ulrik Bergmark, vd för Concent, har utarbetat ett modulkoncept för bostäder som ska kunna flyttas när de inte längre behövs i Pajala.


Omorganisation i Rikshem

Karriär Rikshem organiserar om sin förvaltningsorganisation och har tillsatt två regionchefer. Bolaget är också ute efter att rekrytera fler nyckelpersoner.


Ny köpare i Rikshems 400-miljonersaffär

Transaktioner I vintras var Rikshem och Arctic Securities överens om en affär där Arctic skulle köpa fyra fastigheter, tre i Umeå och en i Trelleborg, av Rikshem. Värdet i affären uppgick till närmare 400 miljoner kronor. Den affären blev dock aldrig av, det finansiella läget kom emellan. Nu presenteras en ny köpare.


Ytterligare en ledningsperson lämnar Rikshem

Bolag I höstas lämnade Birgitta Leijon Rikshem.
Nu väljer ytterligare en av Rikshems ledningspersoner att lämna bolaget.
- Den plattform jag har jobbat från på Rikshem var inte den jag hade hoppats på, säger han till Fastighetssverige.


Börs-vd till Galärens styrelse

Karriär Galären förstärker sin styrelse med två personer med lång erfarenhet från bank- och fastighetssektorn. En av dem är vd för ett börsbolag.


Knivsta ska sälja mer – och fler ska få köpa

Transaktioner I höstas köpte Rikshem fastigheter av Kommunfastigheter i Knivsta för 235 miljoner kronor. Den gången utan konkurrens av andra aktörer. Men när Knivsta nu vill sälja fler fastigheter blir det ett anbudsförfarande.


Akelius utmanar sin förre vd

Bolag Både Akelius och Rikshem – som styrs av Akelius förre vd Jan-Erik Höjvall – är intresserade av en storaffär med ett kommunalt bostadsbolag.


Rikshem köper mer i centrala Norrköping

Transaktioner I början av november köpte Rikshem en portfölj till ett värde av 1,3 miljarder kronor i Norrköping. Nu har man köpt en fastighet till i centrala Norrköping.


Batljan: "Vår starka tillväxt fortsätter"

Transaktioner Rikshems förvärv från Akelius gör att bolaget tar en dominerande position också i Västerås.
- Rikshem är redan idag största nationella aktör inom bostäder och samhällsfastigheter i Uppsala, Sigtuna, Norrköping och nu tar vi den positionen också i Västerås. Vår starka tillväxt fortsätter, säger Ilija Batljan, vice vd för Rikshem.
Rikshem säljer genast vidare en del av fastigheterna.


Rikshem köper för 1,3 miljarder kronor

Transaktioner Rikshem genomför en ny miljardaffär. Den här gången handlar det om ett förvärv av drygt 2 000 lägenheter.


ISS får uppdrag av Rikshem

Bolag ISS har fått i uppdrag av Rikshem att sköta bolagets växel, kundtjänst och felanmälan.


Rikshem köper för kvarts miljard

Transaktioner Dombron/Rikshem genomför ytterligare en affär med en kommun. Den här gången handlar det om äldreboende och mark för 235 miljoner kronor.


Batljan: Miljardaffär i nästa vecka

Transaktioner Dombron/Rikshem fortsätter växa.
- Vi kommer att presentera en miljardaffär i nästa vecka, säger vice vd Ilija Batljan till Fastighetssverige.


Nytt försök att sälja Ekerö Bostäder – prislappen högre nu

Transaktioner Kommunstyrelsen i Ekerö har beslutat att åter försöka sälja Ekerö Bostäder. Affären, som lades på is i samband med finanskrisen 2008, beräknas nu inbringa mer än 750 miljoner kronor.
- Det finns intressenter som hört av sig, säger Johan Elfver, informationschef på Ekerö kommun.


Höjvall om ledningsförändringarna

Bolag När Sven-Göran Svensson nu kommer in som ny chef för Samhällsfastigheter på Rikshem (tidigare Dombron) får Ilija Batljan ta över Birgitta Leijons tjänst som affärsutvecklingschef. Därmed väljer hon att lämna bolaget.
Här kommenterar Rikshems vd Jan-Erik Höjvall ledningsförändringarna i bolaget.


Chefsrekrytering på Rikshem leder
till stora interna ledningsförändringar

Bolag Rikshem (tidigare Dombron) rekryterar en ny chef för Samhällsfastigheter. Han var tidigare en av toppcheferna på Vasakronan. Detta leder i sin tur till stora förändringar i ledningen på Rikshem där en chef nu lämnar bolaget.


Rikshem köper för 1,7 miljarder kronor

Transaktioner Nu har Rikshem – före detta Dombron – gått ut med den första av affärerna ni kunde läsa om i fredags.
För 1,7 miljarder kronor har Rikshem köpt en del av ett kommunalt bestånd.


Storbolag byter namn – och miljardköper

Bolag Ett av de nyare storbolagen byter namn – och kommer på måndag att presentera ett tvåmiljardersförvärv.


KontaktUppgifter

Rikshem AB

Adress
Vasagatan 52 11120 Stockholm

KONTAKT
010-70 99 200

info@rikshem.se

Branschkategorier